We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
Upptäck dom bästa dealsen för denna vecka: RESOR rabatt -20 % ×

5 fakta du inte visste om Stranger Things

29. 10. 2019

Stranger Things serien är ett fenomen som fått uppmärksamhet från miljoner fans runt om i världen. Vem skulle inte känna till den legendariska Eleven och en grupp goda vänner bestående av Mike, Will, Dustin och Lucas. Det handlar dock inte bara om barnen – men också den unga vuxna Nancy, Jonathan, Steve och sedan finns det vuxna karaktärer som till exempel Jim Hopper eller Joyce Byers. Idag har vi förberett 5 intressanta fakta från världen av Stranger Things som du kanske inte visste – detta inkluderar själva serien eller backstage-produktionen.

Låt oss börja med något enkelt som dock kan överraska många människor. Tack vare pressentationen i början bör du förmodligen veta att namnen på skaparna av showen är Matt Duffer och Ross Duffer. Att de är bröder är mer eller mindre uppenbart, men många har ingen aning om att dessa bröder är tvillingar. Inte bara det, hela deras liv har varit ganska identiskt – de intresserade sig båda för filmer när de var små, de flyttade så småningom till Los Angeles för att studera film och sedan dess skriver de båda manus och berättelser tillsammans. Lite av en “plot twist” (😊) i slutet av denna del – deras initiala framgång hände efter att M. Night Shyamalan läste deras manus.

Billy Hargrove var förvånansvärt en av de positiva aspekterna av den senaste säsongen. Skol mobbaren blev plötsligt ett offer för “The Upside Down” och han förvandlades till en relaterbar och tragisk karaktär. Ett intressant faktum är vad som hände under audition för denna roll. Dacre Montgomery, som för närvarande porträtterar Billy i serien, blev extremt vild och halvvägs genom att läsa sitt manus satte han på solglasögon i “John Lennon stil”, spelade Duran Duran musik i bakgrunden och slutligen utan t-shirt. Duffer-bröderna var så imponerade av denna galenskap att de omedelbart gav rollen till Dacre. Du kan fortfarande hitta videon på internet förresten…

En lite galen och oförskämd karaktär av Murray Bauman, som porträtteras av Brett Gelman, är en annan från listan över karaktärer som läggs ut mer och mer varje säsong. Hans karaktär är uppbyggd kring konspiration och små detaljer. Tydligen var skaparna helt medvetna om det eftersom du i en scen under tredje säsongen tydligt kan se hans hemtelefonnummer – 618-625-8313 – och du kan faktiskt ringa detta nummer i verkliga livet! Inte bara det, det finns ett ganska långt förinspelat meddelande som du kan lyssna på och det spelades in av Gelman själv i stil med sin karaktär (vi rekommenderar inte att du provar detta från Europa på grund av telefonräkningen 😊).

Ett av de mest kända ögonblicken under den tredje säsongen är för närvarande den scenen där Dustin (Gaten Matarazzo) och hans flickvän Suzie (Gabriella Pizzolo) sjunger temasången “NeverEnding story” i ett otroligt dramatiskt ögonblick. Det du antagligen inte vet är att de ursprungligen skulle sjunga låten Ents från Lord of the Rings. Du kanske tänker: ”Visst, mindre människor känner igen den låten och det är därför de ändrade den.” Den verkliga anledningen är dock att Amazon förbereder en Lord of the Rings-serie på sin egen streamingtjänst och The Duffer-bröderna var oroliga att Netflix kan ha problem med att lten använts här.

I slutändan presenterar vi två beslut som kan ha ändrat serien helt. Saker går inte alltid som du planerar och den här serien är inget undantag. Till exempel skulle Eleven (Millie Bobby Brown) och Steve (Joe Keery) vara döda efter den första säsongen. Föreställningen var ursprungligen tänkt att bara vara en miniserie (vissa säger till och med en antologi – det betyder att de extra säsongerna skulle handla om något helt annat), i slutet av vilket Eleven skulle offra sig för att rädda världen. Å andra sidan skulle Steve vara den ”värsta människan på planeten” och planen var att han skulle få det han förtjänade i slutet. Nåväl, just nu är du sannolikt medveten om att båda dessa karaktärer gick olika riktningar och det var inte ett dåligt beslut. 😊

TILL STRANGER THINGS KOLLEKTIONEN

Aneta

I love inspiring others with simple, creative ideas on how to decorate and organize your home. What's the best part? You don't need a big budget!Decorate your life!

Sedan starten 1999 har Europosters växt till en av de bästa säljarna av affischer, väggmålningar och väggkonst. För närvarande samarbetar vi med konstnärer, fotografer och grafiska formgivare från hela Europa. I våra erbjudanden kan du hitta välkända målningarna likaväl som helt nya konstverk av nutida konstnärer. Vi framkallar gärna dina egna foton, och vi kan, efter behov, rama in med ramar av hög kvalitet. Vi älskar verkligen inredning, men vi glömmer inte bort “nördar“ och musikfans, till vilka vi ständigt utökar våra erbjudande med affischer, muggar, t-shirts, samlarfigurer och andra licensierade varor och gåvor.


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 777 33 44 55 (endast på engelska)

Måndag – Fredag ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2021 Europosters är ett registrerat varumärke. Andra varumärken som nämns på denna hemsida tillhör respektive varumärkesägare.

Denna webbplats använder cookies. Om du fortsätter att använda våra tjänster godkänner du användningen av cookies. Mer info. Jag håller med ×
Top