We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
Upptäck dom bästa dealsen för denna vecka: RESOR rabatt -20 % ×

5 fakta om Stan Lee´s superhjälte liv

03. 12. 2018

För några dagar sedan fick världen nyheten om legendariska Stan Lee´s död. Han var en legend inte bara för comics fans men för alla som var förtjust i Marvel-filmer. Tillsammans med hans kollegor Jack Kirby och Steve Ditko gav han många superhjältar liv som vi alla känner till väldigt bra. Till exempel, Spindelmannen, karaktärer från X-Men-serien eller favorit Iron Man. För att hylla honom har vi sammanställt flera intressanta fakta från hans liv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stan Lee (1922-2018)

#Författare
Stan Lee drömde om att bli författare sedan han var en ung pojke. Innan han började skriva om superhjältar, brukade han skriva tidningsnekrologier. Det här jobbet började bli lite deprimerande för honom, så han bestämde sig för karrir byte och började skriva fantasihistorier. I början brukade han skämmas för att han arbetade i comics världen eftersom samhället av den tiden uppfattade serier som något sämre. Det var hans dröm att skriva en riktig roman.

#Pseudonym
I början var Stan Lee bara ansvarig för hjälpuppgifter, till exempel att leverera comics författare med atrament. Men det sägs att efter en vecka fick han chansen att skriva en tvåsidig comic om Captain America. Han skrev det under Stan Lee-pseudonym (orsaken var att han ville avstå från att arbeta med serierna från sin planerade karriär som respekterad författare), som snart skulle bli hans juridiska namn. Hans riktiga namn var Stanley Martin Lieber.

#Tryckfel
Enligt Stan Lee var Hulken ursprungligen inte grön – han var grå. Hans färgförändring orsakades av ett tryckfel på grund av atramentproblem. Numera kan ingen föreställa sig Hulken utan hans karaktäristiska utseende.

#Trasig skrivmaskin
En dag, under ett bråk, ​​tog hans fru sönder hans skrivmaskin med vilken han skrev sina första två berättelser om Spindelmannen och Fantastic Four. Men han tittade tillbaka på dena händelse med ett leende. “Det hände före eBay. Det är synd att jag inte kunde sälja de trasiga delarna på auktionen och tjäna bra pengar på det, skämtade Stan Lee.

#Cameo
Du är förmodligen bekant med det faktum att Stan Lee gjorde flera framträdanden i Marvel-filmer. Men visste du att det var en del av hans kontrakt? Han skulle få en cameo i alla filmer där hans superhjältar dök upp – och det var gott om dem! För första gången kom han fram på silverskärmen 1989. Förutom Marvel-filmer döck han upp i en liten roll i The Simpsons, som en tecknad karaktär.

MARVEL UNIVERSUM

Aneta

I love inspiring others with simple, creative ideas on how to decorate and organize your home. What's the best part? You don't need a big budget!Decorate your life!

Sedan starten 1999 har Europosters växt till en av de bästa säljarna av affischer, väggmålningar och väggkonst. För närvarande samarbetar vi med konstnärer, fotografer och grafiska formgivare från hela Europa. I våra erbjudanden kan du hitta välkända målningarna likaväl som helt nya konstverk av nutida konstnärer. Vi framkallar gärna dina egna foton, och vi kan, efter behov, rama in med ramar av hög kvalitet. Vi älskar verkligen inredning, men vi glömmer inte bort “nördar“ och musikfans, till vilka vi ständigt utökar våra erbjudande med affischer, muggar, t-shirts, samlarfigurer och andra licensierade varor och gåvor.


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 777 33 44 55 (endast på engelska)

Måndag – Fredag ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2021 Europosters är ett registrerat varumärke. Andra varumärken som nämns på denna hemsida tillhör respektive varumärkesägare.

Denna webbplats använder cookies. Om du fortsätter att använda våra tjänster godkänner du användningen av cookies. Mer info. Jag håller med ×
Top