We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % på utvalda väggprodukter FÅ EN RABATTKOD

5 intressanta fakta om Dune

26. 02. 2024

Välkommen till Dune-världen, ett fascinerande sci-fi-universum som snart kommer att leda oss tillbaka till Arrakis ändlösa sand. Med tanke på att den andra delen av detta episka äventyr snart släpps är det dags att påminna om några intressanta fakta. Visste du till exempel att ett brädspel relaterat till Dune släpptes på 70-talet? Från Europosters ger vi dig idag 5 intressanta fakta om Dune som kommer att väcka ditt intresse för den nya delen som släpps i slutet av februari.

1) Filmen är baserad på Frank Herberts sci-fi-roman med samma namn. Filmen kom ut 1965 och Denis Villeneuves film är bara en del av den.

2) Filmen kostade hela 165 miljoner dollar att producera och tog tre och ett halvt år att göra.

3) Det var Denis Villeneuves gamla dröm att göra filmen Dune. Han var 14 år när han läste romanen för första gången och ville göra en film.

4) År 1979 släpptes ett Dune-brädspel

5) Dunes officiella världspremiär på filmfestivalen i Venedig fick en sju minuter lång stående ovation.

Följ med oss till den andra delen!EuropostersDecorate your life

Sedan 1999 har Europosters varit en av Tjeckiens och hela Europas största återförsäljare av posters, konsttryck och officiell merch. Vi har ett enormt utbud av film-, spel-, och sportposters i alla möjliga storlekar samt ett stort sortiment av unika presentartiklar för riktiga fans av Star Wars, Harry Potter, serietidningar och allt från Warner Bros. Vi vet att muggar, samlarfigurer, pussel och kläder är den perfekta presenten för alla, oavsett ålder och intressen. Om du är intresserad av inredning har du också kommit helt rätt! Vi trycker på daglig basis fototapeter, illustrationer, konstreproduktioner och fotografier och skickar till våra nöjda kunder som finns i mer än 25 länder.


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +44 20 3996 3131 (endast på engelska)

Måndag – Fredag ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters är ett registrerat varumärke. Andra varumärken som nämns på denna hemsida tillhör respektive varumärkesägare.

Top