We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % på utvalda väggprodukter FÅ EN RABATTKOD

Batman firade sin 80 års födelsedag detta år. Vem kommer att bli den nästa skådespelaren att åka i Batmobile?

28. 10. 2019

Föreställ dig Mr. Incredible ha på sig fladdermusvingar. Så såg den populäraste DC comics superhjälten ut i 1939 när Bob Kane först skrev den. Sen dess, har Batman genomgått flera förändringar (inte bara outfits) har han besparat Gotham City många farliga skurkar. Och han kommer definitivt inte att gå i pension!

Vem kommer bli den nästa att ha på sig Batman masken?

BATMAN VS. SUPERMAN

Även om relationen mellan Batman och Superman är så komplicerad att det i slutet resulterar i dödlig skada, är sanningen att Batman troligtvis inte skulle existera utan Superman. Det var tack vare den stora succen med superhjälten från planeten Krypton att National Comics Publications (dagens DC) krävde skapandet av en annan karaktär i deras Detektiv Comics. Åttio år har passerat sedan dess. Idag, trotts sin avancerade ålder, är Batman fortfarande den den populäraste superhjälten i comic världen, och kommer snart ha en roll i ytterligare en film. Hur kommer det att bli?

Vem säger :”I’m Batman!”?

BATMAN VS. BATMAN

Som i comic book versionen, har Batman tagit flera former. Den allra första filmen i vilken han syntes i var gjord av regissören Leslie. H. Martinson redan 1966 och för första gången i rollen som Bruce Wayne av Adam West. Självklart, är han inte själv – Alfred och hans trogna assistent Robin som han slåss med emot Joker, Penguin, Catwoman och The Riddler är alltid där för att hjälpa. Låter som ett bra drama, eller hur? Men tonen i filmen är ganska komisk. Som comic books.

 

 Batman´s nästa film kom 1989 när Tim Burton satt i regissörsstolen. Han gjorde två filmer med Michael Keaton. I filmen som helt enkelt är kallad “Batman”, motsatsen mot Batman är Joker (Jack Nicholson) . I den andra delen, motstår Bruce Wayne Catwomen´s (Michelle Pfeiffer) förförelse och besegrar Danny De Vito, aka Mr, Penguin. Efter Burton kom Joel Schumacher, som skapade Batman Forever, med Val KIlmer och Batman och Robin, där George Clooney tog huvudrollen och Uma Thurman, avslutade Batman saga för en tid. Medans, flera animerade versioner har gjorts, men ännu en , och kanske den bästa film versionen så långt, kom 2005, när regissören Christopher Nolan kom in på scenen.

Medan publiken i dem tidigare utgåvorna har skrattat, Barman med Christian Bale´s ansikte är ganska mörk. Den lätta superhjälte kriminalen har blivit en thriller som också fångat icke comic fans. Det räckte med att lägga till lite psykologi, blod och mindre roliga kostymer! Och skriva ett bra manus, så klart. tack vare Nolan, verkade det som Dark kNight har stigit. Men sen kom filmen Batman vs. Superman, som har förstörde denna hjältes rykte. Kort, Ben Affleck var inte den bästa valet, som Batman syntes han i ännu en DC film, denna gång i Justice League. Vad kommer hända näst?

 

VAMPYR ELLER FLADDERMUS?

Kanske tack vare åttioårs jubileum beslutade DC att Batman förtjänar en ny version. Efter fiaskot med Ben Affleck började de leta efter någon att återge Batman till biograferna igen. Vi vet redan att Matt Reeves kommer att regissera. Vi vet fortfarande inte vad den nya Batman kommer att handla om, men det är känt vem som kommer att klä sig i batmasken den här gången. Och det kommer att vara vampyren Edward of the Twilight-saga – Robert Pattinson! När nyheten spreds började många Batman-fans att klaga. För att hjälpa Robert klargjorde dock Christian Bale själv, som garanterade fansen att den unga brittiska skådespelaren säkert kan hantera denna roll. Det har gått mer än tio år sedan Twilight saga, och Pattinson har vuxit upp inte bara fysiskt utan också i sin skådespelarkarriär. Han har inte haft de bästa filmerna ännu (förutom hans roll som Cedric Diggory i (Harry Potter), men det håller på att förändras. För tillfället kan du njuta av hans skådespeleri i skräck dramat Fyren, där den här unga skådespelaren först försökte metod skådespel. Denna metod berömdes av Heath Ledger, som tog skådespeleri på så dödligt på allvar att tyvärr hans roll som Joker blev dödlig. På liknande sätt har Christian Bale och för närvarande Joaquin Phoenix, den senaste Joker, lidit lite för sina roller. Men förhoppningsvis kommer de aldrig att gå så långt som Ledger gjorde för sina roller.

ÄR DC TILLBAKA PÅ TOPPEN?

Efter några inte så framgångsrika filmer (Batman vs. Superman, Justice League, Wonder Woman, Suicide Squad, Shazam…) tappade DC fans andan. Två veckor efter premiären, fyller den nya Joker biograferna, som lämnar folk nöjda. Men han är en karaktär från comic book, det är en äkta framgångsrik drama thriller som får dig att tänka på den även några dagar efter att ha sett filmen. Joker är en fascinerande skurk som inte kan se på samma sätt som efter Joaquin Phoenix´s framträdande Kommer han ses igen i den nya batman filmen? Batman´s motståndare har flera ansikten, namn och historier. Han är till och med en kvinna i en comic book utgåva. (Och inte vem som helst – det är Mrs. Wayne!) Oavsett om den nya Batman kommer följa Nolan Trilogin eller Phillip´s Joker än så länge kan vi bara gissa, men en sak är säker – Robert Pattison kan inte vara en sämre Batman än Ben Affleck 

BATMAN KOLLEKTION

Aneta

I love inspiring others with simple, creative ideas on how to decorate and organize your home. What's the best part? You don't need a big budget!EuropostersDecorate your life

Sedan 1999 har Europosters varit en av Tjeckiens och hela Europas största återförsäljare av posters, konsttryck och officiell merch. Vi har ett enormt utbud av film-, spel-, och sportposters i alla möjliga storlekar samt ett stort sortiment av unika presentartiklar för riktiga fans av Star Wars, Harry Potter, serietidningar och allt från Warner Bros. Vi vet att muggar, samlarfigurer, pussel och kläder är den perfekta presenten för alla, oavsett ålder och intressen. Om du är intresserad av inredning har du också kommit helt rätt! Vi trycker på daglig basis fototapeter, illustrationer, konstreproduktioner och fotografier och skickar till våra nöjda kunder som finns i mer än 25 länder.


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +44 20 3996 3131 (endast på engelska)

Måndag – Fredag ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters är ett registrerat varumärke. Andra varumärken som nämns på denna hemsida tillhör respektive varumärkesägare.

Top