We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
Upptäck dom bästa dealsen för denna vecka: MUGGAR & PORSLIN rabatt -40 % ×

Beatles, Queen, Kiss… Utforska historien bakom bandnamnen

27. 03. 2019

Att välja rätt namn är inte enkelt för ett barn eller en hund. Och vad sägs om ett band! Medan namnge dina avkommor kan det hjälpa dig med lite litteratur med ett band är det inte så lätt. Hur kom John Lennon, Paul McCartney, George Harrison och Ringo Starr upp med deras insekts namn? Och vad betyder AC / DC? Låt oss ta reda på det tillsammans!

“I had a vision when I was twelve, and I saw a man on a flaming pie, and he said “You are Beatles with an ‘a’,” and we are.”

Så svarade John Lennon på den här eviga frågan en gång medan han gav en intervju. Fans som vet något om Beatles livsstil kan inte hitta denna förklaring så osannolik – de här herrarna var inga främlingar med droger, men senare lade John till en annan och officiell version.

När Beatles var i början av sin karriär var de stora fans av sångaren Buddy Holly och hans band The Crickets. På den tiden var det vanligt att band hade mycket långa namn. Men de ville vara originella, så de valde korta “Beatles”. De som utmärker sig i grammatiken vet att rätt stavning skulle vara “beetles”. Var deras grammatik så dålig? Inte alls. Det är ett språkspel. När John och hans vänner letade efter rätt namn var de säker på att det måste innehålla “beat” på något sätt. Så justerade de ordet “beetle”. Det handlar om beat! 😊

Years ago I thought up the name ‘Queen‘… It’s just a name, but it’s very regal obviously, and it sounds splendid…It’s a strong name, very universal and immediate…“

De som har sett filmen Bohemian Rhapsody vet att Brian May och Roger Tylors band heter Smile i början och Freddie Mercury var bara deras fan. Men det var självklart honom som kom med tanken att byta namn på bandet från Smile till Queen och han hade inte diskuterat det med någon innan deras första album släpptes. Och så var det på albumet där resten av bandet fick reda på hur de heter. Maj och Taylor protesterade aldrig på det eftersom de visste mycket bra att Freddie inte skulle acceptera några invändningar tack vare hans outhärdliga karaktär. Och varför queen? På den tiden var detta ord forstått England som ett namn för en homosexuell eller en poser. Mercury hävdade att han kom upp med detta namn av misstag men är alla likheter med hans personlighet verkligen tillfällighet?

„And what about Kiss? “

 

Många tror att namnet KISS skapades från acronym „Knights in Satan’s Service “, men det är inte sant. Paul Stanley, en av grundarna, ville ha ett namn som skulle vara tvetydigt. I början av året 1973 körde alla medlems grundare igenom New York och det kom upp till ämnet Peter Crisss tidigare band som heter Lips. Stanley fick genast idéen om kyss som en uppföljning till läppar. Och det var ett perfekt val eftersom Kiss är tvetydigt. Är det en romantisk kyss eller döds kyss? Det är upp till dig!

“Cherchez la femme”

Vad betyder AC / DC? Bröderna Malcolm och Angus Young, grundare av bandet, har också en syster. Hennes namn är Margaret och hon brukade gilla att sy. Och det var hennes hobby som inspirerade sina bröder. Det fick sin uppmärksamhet att hennes symaskin hade tecknet AC / DC vilket är förkortningen för alternativ ström / likström. Om du inte förstår varför de ser det här namnet som genialt, försök att komma ihåg några av sina framträdanden eller inspelningar. De har driv, energi. Bara AC / DC.

ARTIST MUSIKPOSTERS

Aneta

I love inspiring others with simple, creative ideas on how to decorate and organize your home. What's the best part? You don't need a big budget!Europosters – Decorate your life

Sedan 1999 har Europosters varit en av Tjeckiens och hela Europas största återförsäljare av posters, konsttryck och officiell merch. Vi har ett enormt utbud av film-, spel-, och sportposters i alla möjliga storlekar samt ett stort sortiment av unika presentartiklar för riktiga fans av Star Wars, Harry Potter, serietidningar och allt från Warner Bros. Vi vet att muggar, samlarfigurer, pussel och kläder är den perfekta presenten för alla, oavsett ålder och intressen. Om du är intresserad av inredning har du också kommit helt rätt! Vi trycker på daglig basis fototapeter, illustrationer, konstreproduktioner och fotografier och skickar till våra nöjda kunder som finns i mer än 25 länder.


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 777 33 44 55 (endast på engelska)

Måndag – Fredag ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2022 Europosters är ett registrerat varumärke. Andra varumärken som nämns på denna hemsida tillhör respektive varumärkesägare.

Top