We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
Veckans erbjudande: FANTASY & SCI-FI rabatt -40 %

BLURSBYAI: De vackraste illustrationerna för varje interiör!

26. 03. 2024

Blursbyai – vem står bakom denna pseudonym? Det är en spansk arkitekt och designer, Rosana Laiz García, som skapade sitt eget varumärke 2013. Många av er har redan illustrationer och kartor från denna begåvade konstnär hemma, och många funderar fortfarande på att köpa en poster eller väggkonst. En personlig och öppen intervju kommer säkert att övertyga dig om att stödja din favoritartist. Då börjar vi!

Posters: Hur uppkom din pseudonym Blursbyai och vad betyder den?

Blursbyai är en ordlek av ord blur (som påminner mig om en bläck- eller akvarelltvätt) och japanska ordet ai (som betyder kärlek eller tillgivenhet). Blursbyai betyder för mig att man med lite kärlek och skicklighet kan förvandla en akvarell till något vackert.

Posters: Men om vi går tillbaka till början, vad har format din unika konstnärliga stil? Varför bestämde du dig för att illustrera kartorna?

Jag minns att jag har målat och klottrat sedan barnsben, men den erfarenhet jag fick under min akademiska utbildning till arkitekt påverkade mitt arbete mycket. Vi studerade naturligtvis strukturer och beräkningar, men vi fick också lära oss konsthistoria och konstteori samt tecknings- och målarkunskaper.

Som jag ser det omfattar mitt arbete tre till fyra stilar:

 

  1. Kartor – De är direkt knutna till arkitekturen och stadsplaneringen. De kräver noggrannhet och viss mängd kunskap för att vara vackra och läsbara på samma gång. Min första karta var en världssiluett fylld i guldfärg (något djärvt och minimalistiskt) och sedan började mina kunder be om mer detaljerade kartor, så jag fortsatte att lägga till fler och fler kartor! Jag bestämde mig för att blanda noggrannhet och estetik genom att färglägga dem med akvarelltvättar eller omge dem med handmålade blommor.

  2. Minimalistiska och designerkonstverk, som typografi och scandi-konst – Inom arkitekturen lär man sig att hålla saker och ting enkla, moderna och snygga. Många gånger när jag designar frågar jag mig själv “vad skulle min lärare tycka om den här designen?”

  3. Målningarna – Känslan av frihet som jag får när jag målar är bara föda för min själ. Jag har alltid tyckt så här, men under det här året, efter min pappas plötsliga bortgång, hjälpte måleriet mig att fokusera och låta mina tankar flyga iväg samtidigt. Målarsamlingen är tillägnad minnet av min pappa, Daniel Laiz Gordón, och den började som ett terapeutiskt sätt för mig att återhämta mig från detta trauma. Jag försökte spegla färgglada, vackra abstrakta blommor med hjälp av oljefärg, kritor eller akvarellpennor, på ett sätt som var instinktivt för mig, som kändes naturligt och som uppmuntrade mig att skapa skönhet som kunde förgylla andras dagar.

    Louise May Alcott sägs ha sagt: “Jag har haft många problem, så jag skriver glada berättelser”. Jag vill göra tanken i detta ordspråk till min egen: “Ibland blir livet dystert, så jag målar färgglada, glada blommor“.

  4. Jag vill också nämna mina fotografier. Jag tar dem bara för skojs skull eftersom jag ibland inte kan hålla mig från att ta en bild av något vackert omkring mig (en blomma, ett blad, ett berg…)

Posters: Rosana, vad är din favoritfärg?

Grön! Alla toner av grönt är välkomna omkring mig, och för att göra dem ännu bättre kan vi toppa dem med något som gnistrar, glittrar eller reflekterar ljuset.

Posters: Vad inspirerar dig?

Jag känner mig mest inspirerad av vad jag ser i mitt dagliga liv och den skönhet som finns i de små sakerna. Jag gillar också att gå igenom webbplatser för inredningsdesign, aktuella och gamla tidningar och konstböcker.

Posters: Vad dyker upp när man säger Posters? Och hur bedömer du samarbetet?

Det är ett nöje att arbeta med Posters! Det har öppnat dörren till den europeiska marknaden för mig och processen är enkel, effektiv och trevlig. Jag älskar deras erbjudande om en marknadsplats som alla nya konstnärer kan ansluta sig till, eftersom det hjälper konstnärer och fotografer att prova sig fram inom konstförsäljningsbranschen.

Dessutom är kvaliteten på produkterna fantastisk, vilket du kan se på den här bilden av två av mina konstverk med linjer och färgade frukter hemma hos mig.

Posters: Och slutligen, vad är din livsdröm, Rosana?

Jag önskar att jag kunde leva resten av mitt liv precis som jag gör nu. Mitt liv känns mysigt: jag är lyckligt förlovad, min stad är liten, antik och vacker, jag har ett familjehem i en liten by, många familjemedlemmar och det finns tre katter hemma hos mig.

Min yrkesdröm uppfylls bit för bit varje gång någon köper ett av mina konstverk. Att tänka på att någon har valt en sak som jag har gjort till sitt hem eller som gåva fyller min själ med tacksamhet och lycka!

 

Kolla in kollektionerna från Blursbyai


eller bli vår nästa bästsäljande konstnär och kom till vår Art Lab!EuropostersDecorate your life

Sedan 1999 har Europosters varit en av Tjeckiens och hela Europas största återförsäljare av posters, konsttryck och officiell merch. Vi har ett enormt utbud av film-, spel-, och sportposters i alla möjliga storlekar samt ett stort sortiment av unika presentartiklar för riktiga fans av Star Wars, Harry Potter, serietidningar och allt från Warner Bros. Vi vet att muggar, samlarfigurer, pussel och kläder är den perfekta presenten för alla, oavsett ålder och intressen. Om du är intresserad av inredning har du också kommit helt rätt! Vi trycker på daglig basis fototapeter, illustrationer, konstreproduktioner och fotografier och skickar till våra nöjda kunder som finns i mer än 25 länder.


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +44 20 3996 3131 (endast på engelska)

Måndag – Fredag ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters är ett registrerat varumärke. Andra varumärken som nämns på denna hemsida tillhör respektive varumärkesägare.

Top