We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
Upptäck dom bästa dealsen för denna vecka: PLÅTSKYLTAR rabatt -15 % ×

BORIS DRASCHOFF: Kubism och Kubistika är inte detsamma

23. 02. 2021

Kubistika – vem gömmer sig under denna pseudonym? Det är Berlin-konstnär och designern Boris Draschoff vars illustrationer är riktigt trendiga och som nyligen har blivit populära. Många av er kan kanske stolta säga att ni ha några på väggen! I vår intervju kommer du att upptäcka att även dina väggar berättar en starkare historia än det kan verka vid första anblick. Om du inte känner till kollektionen Kubistika ännu, är det är hög tid att kolla in den.

Konst namnnet Kubistika liknar inte helt slumpmässigt namnet på denna modern konströrelse – kubism. Detta är dock inte bara ett ljudsammanträffande utan är även Boris stora inspiration! Hans arbete ligger i utförandet av skala av ett föremål tills man kommer in till dess innersta västen. Oavsett om det är omstruktureringsstrukturer och färger med kubistiska linjer eller skapa otroligt engagerande pop-art collage, understryks allt av en perfekta harmonin av pastellfärger, modern guld och odödlig svart.

Vårt team bestämde sig för att fråga honom allt om hans livsdrömmar och inspiration. Vi hoppas att tack vare denna information kommer hans konst att hitta vägen till din vägg enklare.

Europosters: Boris, vad är din favoritfärg?

Boris: ”Jag använder många varma och jordnära färger som återspeglar naturen som är ett av huvudelementen i mina verk. Men de flesta säger ofta att färgen jag använder mest är svart. Och helt rätt har det!  Det är min favoritfärg. Varför? För att den förbättrar färgen du kombinerar den med och det bokstavligen lyser upp den andra färgen. Detta är en fascinerande och unik egenskap hos detta färg för mig. Så svaret är svart! ”

Europosters: Men att för gå tillbaka till början av allt, vad och när har din speciella konstnärliga stil formats?

Boris: ”Det tog mig en herrans massa år! Jag tänker på en berättelse min mamma ofta berättar: När jag var ungefär 6 år gammal bjöd jag in hela min familj till det jag kallade min eget konstgalleri. Den var gjord av ihoplimmade lådor med små bilder inklistrade. Men jag tror faktiskt fortfarande att det räknas som min första show. Jag minns att bilderna var ganska färgrika. Men sedan dess har jag utforskat många olika typer av stilar och tekniker. Och ju äldre jag blev desto mer fascinerad blev jag av minimalistiska motiv med en ganska reducerad färgpalett. Men för att vara ärlig känner jag att detta är en livslång process som förmodligen aldrig kommer att ta slut och som ständigt kommer att skifta.”

Europosters: Men nu kan vi se att huvudinspirationen är naturen.  Har du en favoritplats där du gillar att återvända till och där du hämtar inspiration?

Boris:Jag är stolt över att bo i Berlin, i en så stor och livlig stad som Berlin men här är jag samtidigt omgiven av oändligt vacker natur – bara 30 minuter bort med bil. Jag gillar att gå längs Brandenburg-sjöarna och låta mig inspireras av den nästintill orörda naturen. ”

Europosters: Förutom naturen visas kvinnors kurvor ofta i dina konstverk. Vad är din uppfattning av skönhet?

 

Boris: Jag är Personligen mycket fascinerad av de grundläggande naturliga formerna, särskilt cirklar och kurvor. Jag ser den vackraste där. Det är därför dessa former upprepas i min konst på många olika sätt och variationer. Formerna på en kvinnas kropp är bara ett av dessa element – liksom månen och solen. ”

Europosters: Du nämde motiv från solen och månen. Tror du på naturliga eller övernaturliga krafter?

 Boris: ”Månen, solen och silhuetterna av naturliga element finns i de flesta av mina konstverk. Jag är fascinerad av enkelheten i denna skönhet, i kontrast till hur komplex naturen verkligen är. Ta till exempel solnedgången – det är i grunden en linje och en halvcirkel, men när vi tittar på solnedgången skapar det starka och olika känslor. För mig är det här fantastiskt och inspirerande. ”

 UKposters: Och för att avsluta, vad är din livsdröm, Boris?

 Boris: ”Att skapa en konst som inspirerar många människor, att spendera mycket tid i naturen och att dela skönheten i livet med din själsfrände. Så tack och lov, i mitt fall är det en levande dröm som jag är mycket tacksam för varje dag.”

Klicka här för att komma till KubistikaDecorate your life!

Sedan starten 1999 har Europosters växt till en av de bästa säljarna av affischer, väggmålningar och väggkonst. För närvarande samarbetar vi med konstnärer, fotografer och grafiska formgivare från hela Europa. I våra erbjudanden kan du hitta välkända målningarna likaväl som helt nya konstverk av nutida konstnärer. Vi framkallar gärna dina egna foton, och vi kan, efter behov, rama in med ramar av hög kvalitet. Vi älskar verkligen inredning, men vi glömmer inte bort “nördar“ och musikfans, till vilka vi ständigt utökar våra erbjudande med affischer, muggar, t-shirts, samlarfigurer och andra licensierade varor och gåvor.


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 777 33 44 55 (endast på engelska)

Måndag – Fredag ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2021 Europosters är ett registrerat varumärke. Andra varumärken som nämns på denna hemsida tillhör respektive varumärkesägare.

Denna webbplats använder cookies. Om du fortsätter att använda våra tjänster godkänner du användningen av cookies. Mer info. Jag håller med ×
Top