We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % på utvalda väggprodukter FÅ EN RABATTKOD

BORIS DRASCHOFF: Kubism och Kubistika är inte detsamma

23. 02. 2021

Kubistika – vem gömmer sig under denna pseudonym? Det är Berlin-konstnär och designern Boris Draschoff vars illustrationer är riktigt trendiga och som nyligen har blivit populära. Många av er kan kanske stolta säga att ni ha några på väggen! I vår intervju kommer du att upptäcka att även dina väggar berättar en starkare historia än det kan verka vid första anblick. Om du inte känner till kollektionen Kubistika ännu, är det är hög tid att kolla in den.

Konst namnnet Kubistika liknar inte helt slumpmässigt namnet på denna modern konströrelse – kubism. Detta är dock inte bara ett ljudsammanträffande utan är även Boris stora inspiration! Hans arbete ligger i utförandet av skala av ett föremål tills man kommer in till dess innersta västen. Oavsett om det är omstruktureringsstrukturer och färger med kubistiska linjer eller skapa otroligt engagerande pop-art collage, understryks allt av en perfekta harmonin av pastellfärger, modern guld och odödlig svart.

Vårt team bestämde sig för att fråga honom allt om hans livsdrömmar och inspiration. Vi hoppas att tack vare denna information kommer hans konst att hitta vägen till din vägg enklare.

Europosters: Boris, vad är din favoritfärg?

Boris: ”Jag använder många varma och jordnära färger som återspeglar naturen som är ett av huvudelementen i mina verk. Men de flesta säger ofta att färgen jag använder mest är svart. Och helt rätt har det!  Det är min favoritfärg. Varför? För att den förbättrar färgen du kombinerar den med och det bokstavligen lyser upp den andra färgen. Detta är en fascinerande och unik egenskap hos detta färg för mig. Så svaret är svart! ”

Europosters: Men att för gå tillbaka till början av allt, vad och när har din speciella konstnärliga stil formats?

Boris: ”Det tog mig en herrans massa år! Jag tänker på en berättelse min mamma ofta berättar: När jag var ungefär 6 år gammal bjöd jag in hela min familj till det jag kallade min eget konstgalleri. Den var gjord av ihoplimmade lådor med små bilder inklistrade. Men jag tror faktiskt fortfarande att det räknas som min första show. Jag minns att bilderna var ganska färgrika. Men sedan dess har jag utforskat många olika typer av stilar och tekniker. Och ju äldre jag blev desto mer fascinerad blev jag av minimalistiska motiv med en ganska reducerad färgpalett. Men för att vara ärlig känner jag att detta är en livslång process som förmodligen aldrig kommer att ta slut och som ständigt kommer att skifta.”

Europosters: Men nu kan vi se att huvudinspirationen är naturen.  Har du en favoritplats där du gillar att återvända till och där du hämtar inspiration?

Boris:Jag är stolt över att bo i Berlin, i en så stor och livlig stad som Berlin men här är jag samtidigt omgiven av oändligt vacker natur – bara 30 minuter bort med bil. Jag gillar att gå längs Brandenburg-sjöarna och låta mig inspireras av den nästintill orörda naturen. ”

Europosters: Förutom naturen visas kvinnors kurvor ofta i dina konstverk. Vad är din uppfattning av skönhet?

 

Boris: Jag är Personligen mycket fascinerad av de grundläggande naturliga formerna, särskilt cirklar och kurvor. Jag ser den vackraste där. Det är därför dessa former upprepas i min konst på många olika sätt och variationer. Formerna på en kvinnas kropp är bara ett av dessa element – liksom månen och solen. ”

Europosters: Du nämde motiv från solen och månen. Tror du på naturliga eller övernaturliga krafter?

 Boris: ”Månen, solen och silhuetterna av naturliga element finns i de flesta av mina konstverk. Jag är fascinerad av enkelheten i denna skönhet, i kontrast till hur komplex naturen verkligen är. Ta till exempel solnedgången – det är i grunden en linje och en halvcirkel, men när vi tittar på solnedgången skapar det starka och olika känslor. För mig är det här fantastiskt och inspirerande. ”

 UKposters: Och för att avsluta, vad är din livsdröm, Boris?

 Boris: ”Att skapa en konst som inspirerar många människor, att spendera mycket tid i naturen och att dela skönheten i livet med din själsfrände. Så tack och lov, i mitt fall är det en levande dröm som jag är mycket tacksam för varje dag.”

Klicka här för att komma till KubistikaEuropostersDecorate your life

Sedan 1999 har Europosters varit en av Tjeckiens och hela Europas största återförsäljare av posters, konsttryck och officiell merch. Vi har ett enormt utbud av film-, spel-, och sportposters i alla möjliga storlekar samt ett stort sortiment av unika presentartiklar för riktiga fans av Star Wars, Harry Potter, serietidningar och allt från Warner Bros. Vi vet att muggar, samlarfigurer, pussel och kläder är den perfekta presenten för alla, oavsett ålder och intressen. Om du är intresserad av inredning har du också kommit helt rätt! Vi trycker på daglig basis fototapeter, illustrationer, konstreproduktioner och fotografier och skickar till våra nöjda kunder som finns i mer än 25 länder.


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +44 20 3996 3131 (endast på engelska)

Måndag – Fredag ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters är ett registrerat varumärke. Andra varumärken som nämns på denna hemsida tillhör respektive varumärkesägare.

Top