We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
UPPTÄCK dom bästa DEALSEN för denna vecka: POSTERS rabatt 20 % ×

DIY: Hur man hänger upp tavlor

08. 12. 2017

Först, fundera noga över vart du vill hänga upp din bild. Det är också viktigt om du kommer hänga upp den själv eller flera bredvid varandra. Hur som helst, mät väggen först och markera ut önskad layout med bilderna på ett papper (eller markera direkt med en penna på väggen). Kom ihåg att hänga bilderna i ögon nivå – du vill inte behöva kolla upp på dom. Om du kan få någon att assistera dig, fråga om han/hon kan hjälpa dig att hålla bilden medans du tar en titt, om tavlan är i önskad höjd och ser bra ut.

Så fäster du din tavla

Hammare och spik

Att fästa en tavla på väggen med hammare och spik är den äldsta och mest använda metoden. Om du är bra på att använda hammare och vill se till att tavlan håller sig på plats ordentligt, välj då detta alternativ. Men om du vill hänga upp en stor och tung bild, kommer inte småspik vara tillräckligt. Om så är fallet, använd ett ankare istället – det ser till att spiken kan hålla upp  en flera kg tung bild utan problem.

Självhäftande Krokar

Om du vill hänga upp små och lätta bilder eller om du inte vill slå hål i väggen, är självhäftande krokar det rätta valet för dig. Det är bara att ta en självhäftande krok: dra av remsan och fästa den direkt på väggen. Ett annat alternativ kan vara korkar, dom måste först värmas upp och sedan sättas på väggen. Slutresultatet är detsamma, bara att välja det alternativ som du själv föredrar.

Remsor och band

Om din bild redan har krokar på baksidan, kan du fästa den utan att använda spik. Du behöver bara bilden upphängningsremsan eller bandet. Fäst en trä eller metall remsa på väggen och häng upp bilden med hjälp av dom, som går igenom krokarna på baksidan.

Hänga upp en bild steg för steg
1) Hitta mitten av tavlan

Om du redan vet vart du ska hänga din bild, försök med att markera mitten med en tumstock. Rita en synlig linje på den plats du vill placera spiken. Oroa dig inte för väggen, du kan enkelt ta bort linjen med ett sudd.

2) Hämta verktygen för att sätta bilden på plats

Hämta din hammare och spik, skruvdragare och skruv eller självhäftande krokar och fäst dom på det stället du tidigare markerade. Rädd för att väggen ska spricka när du hamrar i spiken? Använd tejp och gör ett kors av 2 lager – på detta sätt blir vägen skyddad. Om du föredrar skruv, förborra ett litet hål först och skruva sedan i själva skruven.

3) Häng upp bilden

Häng upp bilden på väggen och se till att den sitter ordentligt och håller sig på plats. Kolla också att den hänger rakt. För att dubbelkolla att din tavla hänger rakt, använd ett vattenpass – om bubblan håller sig i mitten har du klarat det!

Nu bör du vara en expert på att hänga upp tavlor. Vi önskar dig lycka till!

TAVLOR PÅ DIN VÄGG

Aneta

I love inspiring others with simple, creative ideas on how to decorate and organize your home. What's the best part? You don't need a big budget!Decorate your life!

Med Europosters, har vi varit på marknaden sedan 1999, och vi har blivit en av dem största försäljarna av posters, tapeter, bilder, reproduktioner av målningar och andra varor. Vi växer oss större år efter år, och vi försöker att anpassa vårt sortiment efter dina önskemål. Vi kan trycka din poster, rama in foton, eller inspirera dig med vår blogg, där du hittar mängder med nyheter om filmer, TV serier, och nya inrednings ideér.

Kom och besök vår webbsida och hitta det som saknas i ditt hem.

 


© 1999 - 2020 Europosters är ett registrerat varumärke. Andra varumärken som nämns på denna hemsida tillhör respektive varumärkesägare.
e-mail: info@europosters.eu,
tel.: +420 777 33 44 55 (endast på engelska)

 

Måndag - Fredag
7:00 - 15:00

 

Denna hemsida använder "Cookies" för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen. Mer info. Jag håller med ×
Top