We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % på utvalda väggprodukter FÅ EN RABATTKOD

DIY: Hur man hänger upp tavlor

18. 10. 2022

Först, fundera noga över vart du vill hänga upp din bild. Det är också viktigt om du kommer hänga upp den själv eller flera bredvid varandra. Hur som helst, mät väggen först och markera ut önskad layout med bilderna på ett papper (eller markera direkt med en penna på väggen). Kom ihåg att hänga bilderna i ögon nivå – du vill inte behöva kolla upp på dom. Om du kan få någon att assistera dig, fråga om han/hon kan hjälpa dig att hålla bilden medans du tar en titt, om tavlan är i önskad höjd och ser bra ut.

Så fäster du din tavla

Hammare och spik

Att fästa en tavla på väggen med hammare och spik är den äldsta och mest använda metoden. Om du är bra på att använda hammare och vill se till att tavlan håller sig på plats ordentligt, välj då detta alternativ. Men om du vill hänga upp en stor och tung bild, kommer inte småspik vara tillräckligt. Om så är fallet, använd ett ankare istället – det ser till att spiken kan hålla upp  en flera kg tung bild utan problem.

Bildkrokar

Om du bara vill hänga upp små och lätta bilder eller helt enkelt inte vill göra onödigt stora hål i väggen, är våra “easy-on/easy-off” krokar rätt val för dig. Vem som helst kan verkligen hamra in dem i väggen, du kan ändra väggkonsten på dem som du vill. Och när du vill flytta bilden kan du enkelt ta bort kroken från väggen och bara sätta den någon annanstans.

Remsor och band

Om din bild redan har krokar på baksidan, kan du fästa den utan att använda spik. Du behöver bara bilden upphängningsremsan eller bandet. Fäst en trä eller metall remsa på väggen och häng upp bilden med hjälp av dom, som går igenom krokarna på baksidan.


Hänga upp en bild steg för steg

1) Hitta mitten av tavlan

Om du redan vet vart du ska hänga din bild, försök med att markera mitten med en tumstock. Rita en synlig linje på den plats du vill placera spiken. Oroa dig inte för väggen, du kan enkelt ta bort linjen med ett sudd.

2) Hämta verktygen för att sätta bilden på plats

Hämta din hammare och spik, skruvdragare och skruv eller självhäftande krokar och fäst dom på det stället du tidigare markerade. Rädd för att väggen ska spricka när du hamrar i spiken? Använd tejp och gör ett kors av 2 lager – på detta sätt blir vägen skyddad. Om du föredrar skruv, förborra ett litet hål först och skruva sedan i själva skruven.

3) Häng upp bilden

Häng upp bilden på väggen och se till att den sitter ordentligt och håller sig på plats. Kolla också att den hänger rakt. För att dubbelkolla att din tavla hänger rakt, använd ett vattenpass – om bubblan håller sig i mitten har du klarat det!

Nu bör du vara en expert på att hänga upp tavlor. Vi önskar dig lycka till!

TAVLOR PÅ DIN VÄGG

Aneta

I love inspiring others with simple, creative ideas on how to decorate and organize your home. What's the best part? You don't need a big budget!EuropostersDecorate your life

Sedan 1999 har Europosters varit en av Tjeckiens och hela Europas största återförsäljare av posters, konsttryck och officiell merch. Vi har ett enormt utbud av film-, spel-, och sportposters i alla möjliga storlekar samt ett stort sortiment av unika presentartiklar för riktiga fans av Star Wars, Harry Potter, serietidningar och allt från Warner Bros. Vi vet att muggar, samlarfigurer, pussel och kläder är den perfekta presenten för alla, oavsett ålder och intressen. Om du är intresserad av inredning har du också kommit helt rätt! Vi trycker på daglig basis fototapeter, illustrationer, konstreproduktioner och fotografier och skickar till våra nöjda kunder som finns i mer än 25 länder.


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +44 20 3996 3131 (endast på engelska)

Måndag – Fredag ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters är ett registrerat varumärke. Andra varumärken som nämns på denna hemsida tillhör respektive varumärkesägare.

Top