We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
UPPTÄCK dom bästa DEALSEN för denna vecka: MUGGAR rabatt -15% ×

Fem Fakta: Allt Om Monet

13. 05. 2018

Claude Monet är en hyllad Fransk pionjär inom impressionismen, en konstform som visar verkligheten och vanligt liv med uttrycksfulla penseldrag och som leker med ljus och skuggor. Hans revolutionära verk är bland världens dyraste och mest kända. I synnerhet hans oljemålningar av vattenliljor och vallmofält. Tråkig är dock att Claude Monet´s intressanta och exceptionella liv är okänt för många; och av den anledningen, ger vi dig 5 fakta om fadern av impressionismen.

1. Frustration fick han att hoppa ner i Seine

Alla studenter kan hålla med om att utbildningssystemet kan ta oss till den punkten då du skulle vilja kasta dig framför en körande bil. Nå, vår älskvärda Monet var inte annorlunda. När han var en del av Académie, en hyllad Fransk konstskola, klarade inte Claude av dem standardiserade och oinspirerade lärarmetoderna som professorerna levererade. Hans försök med att få sina konstverk uppvisade på Académie´s utställningar var fruktlösa och hans familjs finansiella svårigheter gav depression. Hans lösning? År 1868, hoppade han från en bro ner i floden Seine. Lyckligtvis, överlevde konstnären fallet från bron ner i Paris´ flod och hans nästan dödsplats förevigades i olika målningar.

2. Historien om fruarna

Monet´s första fru, Camille Doncieux, var motivationen och inspirationen i många av hans målningar, såsom Woman with a Parasol. Efter att deras andra son var född, blev Camille diagnoserad med tuberkulos och livmodercancer, som snabbt avslutade hennes liv i tidig 32 års ålder. Monet´s målning på hennes dödsbädd är allmänt övervägt som en av dem mest känslomässiga och suggestiva konstverk. Efter sin frus död, gifte sig Claude med Alice Hoschedé, en änka med sex barn som var avundsjuk på Monet´s första fru tills slutet av deras dagar. (Rolig Fakta: Mone´s son gifte sig senare med en av Hoschedé´s döttrar.

3. Hans kamp med försämrad syn

Konstnären blev diagnostiserad med gråstarr år 1912, ett tillstånd som grumlar ögonlinsen och försämrar synen. Hans försämrade syn ledde till ett begränsat färgspektrum och Monet´s målningar fick en rödaktig färgton. Trots sin juridiska klassning som blind år 1922, lät hans briljans honom inte sluta måla. Monet fortsatte tillverka konst med bra detaljer, något suddiga;

genom att memorera platsen för sina färger. På en sidoanteckning föreslår vissa kritiker att hans signatur-impressionistiska stil kan ha härstammat från hans trötta syn snarare än hans konstnärliga talang.

4. Han är i en av Renoir´s målningar

Under hans sommar i Paris förort, Argenteuil, besökte hans vän och konstnärskollega Pierre-Auguste Renoir år 1873. Konstnärerna skulle spendera mycket tid utomhus, måla i timmar i slutet och bonda över deras ömsesidiga hat mot Académie. Medan Monet målade blommorna i sin trädgård, valde Renoir att återskapa sin vän under sin favoritaktivitet. Renoirs uppriktiga stil låter honom namnge målningen helt enkelt Monet Painting in His Garden at Argenteuil.

5. Näckrosor

Monet´s besatthet av Nymphaeaceae, eller mer allmänt kallad ‘näckrosor’; ledde till skapandet av över 250 oljemålningar som avbildar de ömtåliga blommorna, Mestadels under han 30 sista år i livet. När som helst han tog en paus från målandet, spenderar han tid med att påta i trädgården, och skapa ännu mer inspiration till hans konst. Näckros Serien har blivit karakteriserad som “The Sixtine Chapel of Impressionism” och ställs ut i museer runt om i världen.

Monet uppnådde bara framgång i slutet av sitt liv; och tyvärr fick han berömmelse efter hans död. Men hans inflytande på konstscenen och efterföljande konströrelser återupplivade intresset för hans namn, ända fram till idag.

MER CLAUDE MONET

Aneta

I love inspiring others with simple, creative ideas on how to decorate and organize your home. What's the best part? You don't need a big budget!Decorate your life!

Sedan starten 1999 har Europosters växt till en av de bästa säljarna av affischer, väggmålningar och väggkonst. För närvarande samarbetar vi med konstnärer, fotografer och grafiska formgivare från hela Europa. I våra erbjudanden kan du hitta välkända målningarna likaväl som helt nya konstverk av nutida konstnärer. Vi framkallar gärna dina egna foton, och vi kan, efter behov, rama in med ramar av hög kvalitet. Vi älskar verkligen inredning, men vi glömmer inte bort “nördar“ och musikfans, till vilka vi ständigt utökar våra erbjudande med affischer, muggar, t-shirts, samlarfigurer och andra licensierade varor och gåvor.


Kontakt:
E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 777 33 44 55 (endast på engelska)

Måndag – Fredag ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2020 Europosters är ett registrerat varumärke. Andra varumärken som nämns på denna hemsida tillhör respektive varumärkesägare.

Denna hemsida använder "Cookies" för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen. Mer info. Jag håller med ×
Top