We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
Upptäck dom bästa dealsen för denna vecka: RESOR rabatt -20 % ×

Fem Fakta: Captain Marvel

14. 08. 2018

Under 2019, kommer Marvel Studio presentera Captain Marvel på filmduken för allra första gången. En total på 7 superhjältar hamnar under alias Captain Marvel i comics; den första stora Mar-Vell, en alien militär officer av Kree vars uppdrag var att observera människan på jorden när dom utvecklar nödvändig teknologi för att utforska rymden. Sista som porträtteras Captain Marvel är Ms. Marvel – Carol Danvers, som kommer kommer att bli en superhjälte i den kommande filmen.

Olika identiteter

Innan hon blev Captain Marvel i heder av sin mentor kapten Mar-Vell, var Carol Danvers känd som Ms. Marvel, Binary och Warbird. Hon fick sina övermänskliga krafter på grund av en olycka där en psyke-magnetron exploderade och hennes DNA vart sammanflätat med kapten Mar-Vell. I grund och botten blev hon en Human-Kree-hybrid med förmåga att flyga, energi manipulation, superstyrka och skademotstånd. Genetiska experiment som utfördes på henne av den utomjordiska rasen Brood resulterade i en omvandling av hennes fysiska utseende och övergång till namnet Binary.

Många tidigare jobb

Carol Danvers började arbeta för U.S. Air och var tränad spion. Senare, fick hon en rejäl karriärboost hon blev security director på NASA där hon träffade Dr. Walter Lawson aka. Doctor Mar-Vell. Efter slutet av hennes anställning på NASA skrev hon en arg exposé om sin tid i organisationen. Hennes publikation ledde henne till jobbet på Peter Parkers Daily Bugle, som redaktör på kvinnans dotterbolag.

Efter att Carol förlorade mestadelen av hennes övermänskliga krafter, började hon kampen med alkohol. Hennes alkoholism kolliderade med hennes arbete med avengers och ledde till och med till avstängning efter hon kom till jobbet berusad.

Symbol för Feminism

Carol Danvers skapades för att representera feministiska värderingar som en stark, ambitiös och hårt arbetande kvinna. Hur som helst, hennes dräkt till en början reflekterade inte dessa värderingar och blev kontroversiell med dess minimala täckning och till synes ineffektivitet i strid. Till sist, justerades hennes outfit till heltäckande trikå vi känner till idag.

DC´s Captain Marvel

DC skapade en superhjälte med alias av Captain Marvel före Marvel. Emellertid, sökte Marvel rättsliga åtgärder att tvinga DC att ändra hjälte namnet till Shazam (som också kommer att dyka upp på filmduken kommande år).

MER MARVEL

Aneta

I love inspiring others with simple, creative ideas on how to decorate and organize your home. What's the best part? You don't need a big budget!Decorate your life!

Sedan starten 1999 har Europosters växt till en av de bästa säljarna av affischer, väggmålningar och väggkonst. För närvarande samarbetar vi med konstnärer, fotografer och grafiska formgivare från hela Europa. I våra erbjudanden kan du hitta välkända målningarna likaväl som helt nya konstverk av nutida konstnärer. Vi framkallar gärna dina egna foton, och vi kan, efter behov, rama in med ramar av hög kvalitet. Vi älskar verkligen inredning, men vi glömmer inte bort “nördar“ och musikfans, till vilka vi ständigt utökar våra erbjudande med affischer, muggar, t-shirts, samlarfigurer och andra licensierade varor och gåvor.


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 777 33 44 55 (endast på engelska)

Måndag – Fredag ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2021 Europosters är ett registrerat varumärke. Andra varumärken som nämns på denna hemsida tillhör respektive varumärkesägare.

Denna webbplats använder cookies. Om du fortsätter att använda våra tjänster godkänner du användningen av cookies. Mer info. Jag håller med ×
Top