We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
Upptäck dom bästa dealsen för denna vecka: FILMAFFISCHER rabatt -45 % ×

INSPIRATION: Det behövs inte någon designer! 5 tips för att designa ditt hem

25. 03. 2019

Du öppnar en katalog med ett Svensk möbel företag, och du känner att du skulle vilja ha ett sånt mysigt hem du med. Men när det kommer till det verkar det som att du inte har någon aning om vart du ska börja. Vad matchar vad? Vilka färger kan man kombinera? Innan du anlitar en designer eller din mamma (eftersom mammor alltid vet bäst), läs våra tips som kan hjälpa dig att förvandla ditt hem.

# Less is sometimes more

Låt oss koncentrera oss på rummets färg först. Välj ljusa färger om du har en mindre mörkare lägenhet och du vill få den att se större ut. Om du gillar mörka färger, kan du välja en och ha den på en av väggarna. Det kommer få din plats att kännas hemtrevligt. Men kombinera aldrig mer än två färger – det är inte den bästa iden att ha en vägg grön, en guld och en annan röd!

På tal om färger på dekorationer, välj bilder som matchar visuellt. Vad betyder det? Kolla på bilden ovan. Dessa tavlor matchar inte bara i ämnet utan i färg. Det kanske inte verkar så i första taget men tittar du mer noggrant ser du att tavlan till höger har nästan alla färger som den till vänster. Om du följer regeln kan inte gå fel!

# Omge dig själv med Konst

Gillar du konst och är konstgallerier ditt andra hem? Skaffa en reproduktion av din favorit målning. Igen, det är bättre att inte överdriva mängden tavlor och välja dom som har något gemensamt. Det kan vara upphovsman, tillverkningsperiod eller färgerna. Men var försiktig! Kombinera Da Vinci med Kandinsky skulle vara för mycket trots att båda konstnärerna använde grön färg. Modern interiör look upphovsmän som Gustav Klimt, Joan Miró eller Salvador Dalí.

Inte ett stort fan av konstgallerier men du älskar gatukonst? Då är det rätta valet för dig fototapet med Banksy graffiti reproduktion. Om du har antika möbler är det inte en dålig ide att välja bland Franska artister så som Claude Monet eller August Renoir.

#Var inte rädd att använda posters eller foton

Är du ett stort fan av musik och filmer? Du kanske tror att favorit band posters är något som bara passar tonårsrum men det är långt från sannaningen. Om du ramar in posters blir det en perfekt accessoar. Posters som är gjorda av konstfotografer på band eller album har en riktigt bra effekt. Det spelar ingen roll är du är ett fan av The Beatles, Led Zeppelin, Bob Marley eller Justin Bieber i en snygg ram kommer postern se bra ut. Det samma fungerar på film posters. Om du känner att du skulle behöva motivation, testa motivational posters. Dom passar lägenheter men rena färger perfekt. Så kör på det! Omge dig själv med vad du gillar!

#Dröm med fototapeter

Gillar du att resa? Har du en favoritstad? Transportera dig själv till exempel London tack vare fototapet. Återigen välj väggfärg i överensstämmelse med fototapet. Om du inte gillar städer kan du välja något geometriskt mönster eller dekorera din lilla tjejs rum med sin favorit prinsessa. Om du följer regeln i ett rum = en fototapet, kan du inte göra ett misstag.

#Retro är inte retro

Till ett kök eller vardagsrum passat metallskyltar perfekt. Är du en kaffe eller varm korv älskare? Vet du vad route 66 är? Säg det med en metall skylt. Vilket motiv du än väljer kommer det se bra ut kombinerat med moderna möbler. Du kan också kombinera metallskyltar med film eller motivational posters.

Så hur ska du dekorera din lägenhet eller hus? Enligt dig själv. Det är upp till dig om du ska ha konstfoton eller comic heros som hänger på dina väggar. Det viktigaste är att du ska tycka om dom. Om du inte vet hur du ska kombinera något kom ihåg regeln om att använda samma färger och teman. The Rick and Morty poster passar inte tillsammans med Michelangelo. Är du fortfarande inte riktigt säker? Följ vår blogg eller Instagram och bli inspirerad! 😊

VÄGGKONST

FOTOTAPET

Aneta

I love inspiring others with simple, creative ideas on how to decorate and organize your home. What's the best part? You don't need a big budget!Europosters – Decorate your life

Sedan 1999 har Europosters varit en av Tjeckiens och hela Europas största återförsäljare av posters, konsttryck och officiell merch. Vi har ett enormt utbud av film-, spel-, och sportposters i alla möjliga storlekar samt ett stort sortiment av unika presentartiklar för riktiga fans av Star Wars, Harry Potter, serietidningar och allt från Warner Bros. Vi vet att muggar, samlarfigurer, pussel och kläder är den perfekta presenten för alla, oavsett ålder och intressen. Om du är intresserad av inredning har du också kommit helt rätt! Vi trycker på daglig basis fototapeter, illustrationer, konstreproduktioner och fotografier och skickar till våra nöjda kunder som finns i mer än 25 länder.


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 777 33 44 55 (endast på engelska)

Måndag – Fredag ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2022 Europosters är ett registrerat varumärke. Andra varumärken som nämns på denna hemsida tillhör respektive varumärkesägare.

Top