We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
UPPTÄCK dom bästa DEALSEN för denna vecka: KALENDER 2021 rabatt - 20% ×

Inspiration: Samtida konstnärer och identitet

07. 11. 2019

Vi har alla en önskan att veta vem vi är eller hur andra människor ser oss. Ibland förlorar vi oss i bruset från världen som ständigt är i rörelse. Men faktiskt så hanterar många samtida konstnärer också denna fråga om identitet eller sanningen, så kanske sådana konstverk kan få dig på rätt väg eller åtminstone inspirera dig. Det är därför vi har satt samman några tips från våra nya samtida konstnärer.

Neale Osborne och hans karikatyrer

Den brittiska illustratören och karikatyr målaren Neale Osborne är exakt en av dem som har talang att inspirera medan han visar att du inte behöver ta dig själv så allvarligt. I sitt arbete skildrar han kända konstnärer och kändisar som Gustav Klimt och drottning Elizabeth II, men alltid med en twist 😜. På detta sätt kan han kanske fånga en persons verkliga identitet … Det är exakt vad T. B. Macaulay säger: “De bästa porträtten är de där det finns en liten blandning av karikatyr”.

Från vänster till höger: kompositör Edgar Varese, konstnären Frida Kahlo, poeten Edgar Allan Poe

Kläder: mask eller del av identitet?

En annan konstsamling av Neale Osborne är den av modeller, också tecknade med en spontan, ibland glatt kletig dropp penna. Mode kan vara konst, men brukar vi inte ibland dölja vår rädsla och sårbarhet under kraftfulla kläder? Eller kan vi tvärtom genom att använda dem uttrycka vad som är gömt i oss? I alla fall för modeentusiaster är denna kollektion en riktig skatt! 😊💃🏻

TILL KOLLEKTION NEALE OSBORNE

Catherine Abel och WOMEN ART

Den australiska konstnären Catherine Abel behandlar temat identitet på ett annat sätt. I en tidig ålder var Abel påverkad av kubistiska verk av Picasso, Braque och Dali och hittade senare inspiration i verk av Andre Lhote, Tamara de Lempicka och italienska renässansförfattare. Detta formade kraftigt hennes verk, där hon använder den eleganta, stiliserade geometrin från Art Deco-perioden för att representera ämnena i ett större komplex. I sitt arbete fokuserar hon ofta på ämnet modern kvinnlig sexualitet. Kvinnor i hennes målningar är magnetiska – romantiska eller provocerande, men alltid säkra och äkta. Starka kvinnor hjälper alltid varandra upp, häng upp dessa målningar och känn deras stöd och motivation. 💪🏼

TILL KOLLEKTION CATHERINE ABEL

ROLIGA FAKTA!

  1. För ett kort ögonblick kan två av hennes konstverk ses pryda väggarna i ett kasino i säsong 1 avsnitt 2 i en amerikansk dramakriminalitetsserie som heter “City on a Hill”. Vilka? “Woman with Cello” och “Opium Dreamer” 👀😊
  2. Precis som George Adamson, skapar Neale Osborne också några illustrationer för barn och har till och med publicerat ett gäng barnböcker fulla av hans bilder och sinnen!

TILL KOLLEKTIONEN MED BILDREPRODUKTIONER

 

Aneta

I love inspiring others with simple, creative ideas on how to decorate and organize your home. What's the best part? You don't need a big budget!Decorate your life!

Sedan starten 1999 har Europosters växt till en av de bästa säljarna av affischer, väggmålningar och väggkonst. För närvarande samarbetar vi med konstnärer, fotografer och grafiska formgivare från hela Europa. I våra erbjudanden kan du hitta välkända målningarna likaväl som helt nya konstverk av nutida konstnärer. Vi framkallar gärna dina egna foton, och vi kan, efter behov, rama in med ramar av hög kvalitet. Vi älskar verkligen inredning, men vi glömmer inte bort “nördar“ och musikfans, till vilka vi ständigt utökar våra erbjudande med affischer, muggar, t-shirts, samlarfigurer och andra licensierade varor och gåvor.


Kontakt:
E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 777 33 44 55 (endast på engelska)

Måndag – Fredag ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2020 Europosters är ett registrerat varumärke. Andra varumärken som nämns på denna hemsida tillhör respektive varumärkesägare.

Denna hemsida använder "Cookies" för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen. Mer info. Jag håller med ×
Top