We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % på utvalda väggprodukter FÅ EN RABATTKOD

Maurits Bausenhart: När du möter ett lejon, följ “Hakuna Matata” -regeln!

14. 10. 2020

 Maurits Bausenhart är en ung, mycket begåvad, fotograf som vi upptäckte av “av misstag”. Han har fotat “mer seriöst” sedan han var 16 år. Även om fotografering är en av hans största hobbys, är det inte den enda. En av de första gångerna vi pratade sa han att han inte är särskilt intressant eftersom han har hela sitt liv framför sig, men denna intervju visar att han har fel. Läs mer om du vill veta historien bakom den här underbara tyske fotografen!

Hemligheten är ute

 Det är svårt att säga, när Maurits insåg att han hade bra öga för fotografering, men han kommer ihåg det exakta fotot där han inte fick annat än mycket positiv kritik från sin familj och vänner. “ Jag vet att det är en slags kliché, men det var en bild av min katt. Sedan den bilden är jag den officiella familjefotografen! ”, Svarade han skrattandes när jag frågade honom om fotot som fick honom att inse att fotografering är hans stora passion.

 När man tittar på hans bilder kan man tro att Mauri tänker bli professionell fotograf, som Peter Mckinnon eller Benjamin Ortega som han beundrar, men så är det inte. “Jag är för närvarande en e-handelspraktikant, det är min andra” kärlek ” jag tycker också om att resasamt att resa. ”Och att resa var vårt största samtalsämne när vi träffades för en pratstund.

DENNA GÅNG AFRIKA

 Vilken är den vackraste platsen du har besökt hittills?
Maurits: Jag skulle säga Kina, Afrika och jag gillade verkligen av min tid i New York. Tyvärr har jag inte några bilder därifrån.
Låt oss prata om resan till Afrika, eftersom det är temat för de flesta av dina foton vi har i vårt erbjudande. Hur var det att vara ansikte mot ansikte med vilda djur?
Maurits: Att vara ansikte mot ansikte med djur i denna storlek och deras aura, var något mycket speciellt. Att bara se dem hur de agerar och beter sig i deras “normala” livsmiljö berörade mig djupt. Speciellt eftersom elefanter, lejon och geparder visas som dessa vilda och farliga djur. Men så länge du inte äventyrar dem eller stör dem, är de mer coola än de flesta människor jag känner (skrattar) Och till exempel en gång kom ett lejon fram till vårt fordon och bara låg i skuggan. Du ser inte något sådant varje dag.
Till slut är de bara stora katter … Var du rädd när lejonet kom?
Maurits: Nej, inte riktigt. Eftersom vår guide var en av de bästa guiderna vi någonsin kunde få, och han sa till oss: „Hakuna Matata. Så länge du inte försöker klappa honom är allt okej. ”Och med dessa riktlinjer klappade jag honom inte och tog bara några bilder av honom. Och allt gick bra.

DEN KINESISKA UPPLEVELSEN

 Har du en rolig upplevelse från någon av dina resor som du inte har något emot att dela med dig av?
Maurits: I Shanghai var det ett ganska roligt ögonblick när jag stod mellan två hissar på vårt hotell och mellan de två hissarna fanns det ett litet stativ med sand i. Jag undrade i flera dagar vad det kunde vara. Och på vår sista dag, stod en kinesisk man bredvid mig och plötsligt bara spydde i den. Först blev jag lite chockad, för jag tror inte att något liknandeär vanligt i Tyskland och Europa. Men det verkar vara ganska vanligt där borta. Åtminstone i Shanghai.
Det är intressant! När du reser, testar du all mat som de har? Kinesiskt och afrikanskt kök skiljer sig mycket från vårt …
Maurits: Faktiskt! Jag försöker få ut så mycket som möjligt från min „göra-innan-jag-dör-lista“. Till exempel kycklingfötter.
Ugh … Hur är det?
Maurits: Mycket gott. Prova om du kan (skratta). Men spindlar eller levande skorpioner är fortfarande lite för mycket för mig … I Afrika kan jag inte minnas något som var för galet för mig att äta. Jag åt all deras lokala mat och jag måste säga att den är utsäkt god. Stor rekommendation för afrikansk och kinesisk mat !!
Jag tror inte att jag är så modig … Vilka är dina nästa planer? Jag menar, efter att coronaviruspandemin är över …
Maurits: Eftersom dessa stora destinationer bara var möjliga på grund av mina föräldrar kommer jag att tona ner det i år. (Skratt) Från och med nu kommer de flesta av mina resor att betalas från min ficka så jag tycker att inre Tyskland också är väldigt intressant och vissa europeiska länder är också fortfarande på min lista. Som Paris eller Lissabon.
Vad sägs om Prag?
Maurits: Ja, Prag är också mycket vackert och värt att resa till. Det finns också på min lista! Vi kommer att se vilket land eller stad som lockar mig först och mest.

 


Vad är din livsdröm?
Maurits: När det gäller mitt privat liv vill jag bara vara glad och ångra så lite som möjligt. För du har bara har ett liv. Låter töntigt kanske men det är verkligheten. Och att göra det bästa av det och vara nöjd med det du har uppnått är det bästa sättet.
Men en stor dröm för mig är att äga en gammal Porsche. Om jag kan skaffa mig en av dessa skulle jag vara mer än glad!
Jag önskar dig lycka till med det! Finns det något du vill säga, lite “motivation” för läsarna kanske?
Jag vill bara säga att jag verkligen tror att det inte finns någon begränsning för någonting. Så om något är möjligt, gör allt du kan för att uppnå ditt mål.

 Att prata med Maurits var en fantastisk upplevelse. Han är “bara en vanlig kille” vid första anblicken, men när man pratat lite längre med honom känner man att den här unga mannen har mycket att erbjuda. När jag frågade honom om han är Canon- eller Nikon-kille, förvånade han mig med sitt ganska oväntat svar ”Med kameror är det som med bilar. Du kan köra någon av dem men bara vissa “känns rätt”. Jag tar bilder med min Lumix och jag är glad.”  Lycklig och cool Det är de adjektiv som passar honom bäst, men vi skulle också kunna använda dem för att beskriva de djur han skildrade vid sin resa till Afrika.

Vi inbjuder dig att upptäcka en helt ny samling fotografier från Maurits Bausenharts resor – En ung begåvad fotograf som vi är stolta över att presentera för dig!

 

Gå till insamlingen av bilder av MAURITS BAUSENHART

Kristýna

" Streamer of all kind of games and big fan of fantasy and sci-fi movies. "  There is nothing better than a pleasant evening spent watching favorite movies or playing computer games and chatting with my viewers on stream.

www.instagram.com/europosters_merchEuropostersDecorate your life

Sedan 1999 har Europosters varit en av Tjeckiens och hela Europas största återförsäljare av posters, konsttryck och officiell merch. Vi har ett enormt utbud av film-, spel-, och sportposters i alla möjliga storlekar samt ett stort sortiment av unika presentartiklar för riktiga fans av Star Wars, Harry Potter, serietidningar och allt från Warner Bros. Vi vet att muggar, samlarfigurer, pussel och kläder är den perfekta presenten för alla, oavsett ålder och intressen. Om du är intresserad av inredning har du också kommit helt rätt! Vi trycker på daglig basis fototapeter, illustrationer, konstreproduktioner och fotografier och skickar till våra nöjda kunder som finns i mer än 25 länder.


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +44 20 3996 3131 (endast på engelska)

Måndag – Fredag ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters är ett registrerat varumärke. Andra varumärken som nämns på denna hemsida tillhör respektive varumärkesägare.

Top