We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % på utvalda väggprodukter FÅ EN RABATTKOD

Recension: Säsong 4 av Stranger Things

29. 06. 2022

Äntligen får vi njuta av den fjärde säsongen av serien Stranger Things. Inte hela, förstås, eftersom två ytterligare delar släpps under juli, men vi har i alla fall sju spektakulära avsnitt att se fram emot. Varning! Den här artikeln innehåller en del mindre spoilers, så fortsätt läsa på egen risk om du inte hunnit se avsnitten än. 

 

Jämfört med tidigare säsonger är handlingen uppdelad och utspelar sig på olika platser. Eleven, Will, Jonathan och Joyce flyttade till Kalifornien, Hopper sitter i det ryska arbetslägret och resten av huvudpersonerna är kvar i Hawkins. Förutom det gamla goda gänget får vi stifta bekantskap med några nya karaktärer. Bland andra lär vi känna Hellfire club-medlemmen Eddie, Argyle, Jonathans kompis i Kalifornien och säsongens huvudsakliga antagonist Vecna.

Vecna är något av ett mysterium under hela säsongen men avslöjandet av hans identitet är en av seriens absoluta höjdpunkter. Skådespelaren som spelade honom måste ha klistrat fast delar av sin dräkt på huden varje dag. Enligt skaparna var rekordtiden för att applicera alla delarna 6 timmar och 20 minuter. Förutom de imponerande CGI-effekterna är han också en av de mest skrämmande fienderna i serien.

Jämfört med tidigare säsonger är den fjärde betydligt läskigare, något som understryks av referenser till flera skräckklassiker. Skridskoscenen är inspirerad av Stephen Kings Carrie och Nancy och Robin på mentalsjukhuset liknar en scen från När lammen tystnar. Den största likheten är dock med filmen Terror på Elm Street. Det är inte bara karaktärerna i trance som påminner om Freddy Kruegers drömvärld – Vecnas sätt att döda är likadant. Vi får till och med se Freddy själv i serien, med skådespelaren Robert Englund som Victor Creel.

Seriens soundtrack spelar en väldigt viktig roll. De första avsnitten av den fjärde säsongen bjuder på klassiker som California Dreamin’, You Spin Me Round (Like a Record), Dream A Little Dream of Me och Psycho Killer. Den mest framgångsrika låten var dock Running Up That Hill av Kate Bush, som nådde förstaplatsen på iTunes och toppade listorna i 34 länder.

 

Snart släpps resten av säsong 4! Är du beredd?

 

Stranger Things

Vojtěch

Star Wars geek, however I'd watch any sci-fi/fantasy!

www.instagram.com/europosters_merch/EuropostersDecorate your life

Sedan 1999 har Europosters varit en av Tjeckiens och hela Europas största återförsäljare av posters, konsttryck och officiell merch. Vi har ett enormt utbud av film-, spel-, och sportposters i alla möjliga storlekar samt ett stort sortiment av unika presentartiklar för riktiga fans av Star Wars, Harry Potter, serietidningar och allt från Warner Bros. Vi vet att muggar, samlarfigurer, pussel och kläder är den perfekta presenten för alla, oavsett ålder och intressen. Om du är intresserad av inredning har du också kommit helt rätt! Vi trycker på daglig basis fototapeter, illustrationer, konstreproduktioner och fotografier och skickar till våra nöjda kunder som finns i mer än 25 länder.


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +44 20 3996 3131 (endast på engelska)

Måndag – Fredag ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters är ett registrerat varumärke. Andra varumärken som nämns på denna hemsida tillhör respektive varumärkesägare.

Top