We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % på utvalda väggprodukter FÅ EN RABATTKOD

Så ser ett perfekt konstverk ut

23. 06. 2022

Vi trycker högkvalitativa produkter för att göra våra kunder nöjda. Vi har därför skrivit den här guiden åt dig så att du enklare ska kunna ladda upp dina konstverk på bästa möjliga sätt. Om du inte följer våra regler kan det leda till att dina konstverk inte godkänns av vårt team kuratorer eller returneras av en kund, och det vill ju ingen.

Så vad behöver du då göra för att förhindra att dina uppladdningar avvisas?

 Följ våra regler för uppladdning:

 • Ladda endast upp högkvalitativa bilder i JPG-format.
 • Maximal storlek på filer som laddas upp är 20 MB.
 • Filens storlek ska vara minst 2000 pixlar på den mindre sidan och i minst 150 DPI.
 • Rekommenderade format är 2:3, 3:4 eller 1:1. Om proportionerna är annorlunda kan det hända att vi inte kan erbjuda alla våra utskriftsalternativ.

Tänk på följande:

 • Ladda inte upp mer än 10 filer på en gång så att vårt system får tillräckligt med tid att behandla dina filer – särskilt om de är i hög upplösning.
 • Placera inte text eller innehåll för nära kanten av konstverket.
 • Lägg inte till ramar i kompositionen.
 • Öka inte pixeldimensionerna manuellt.
 • Använd inte filter för att försöka förbättra bildkvaliteten.

Innan du laddar upp bilderna är det ditt ansvar att se till att:

 • Du är ägaren till konstverket.
 • Dina verk inte inkräktar på någon annans ideella eller ekonomiska upphovsrätt, integritetsrätt och rätten att inte bli kränkt, publicitetsrättigheter, eller andra rättigheter (copyright).

 De vanligaste misstagen vid uppladdning av konstverk

 1. Att ladda upp bilder av låg kvalitet

Du måste säkerställa att dina uppladdningar håller högsta kvalitet. Korniga mönster och suddiga bakgrunder kommer att anses vara faktorer som inte uppfyller våra tryckkrav. Tänk på detta eftersom vi kanske måste avvisa bilder som inte ser bra ut i ett stort tryckformat.

Håll dig till riktlinjerna ovan och ladda endast upp bilder som har minst 2000 px (ju fler desto bättre) på den mindre sidan. Bildens storlek får inte överskrida totalt 20 MB.

 1. Att ändra pixeldimensionerna manuellt eller använda filter för att förbättra bildkvaliteten

När du har skapat ett konstverk i ett visst format ska du inte manuellt sträcka ut det för att det ska uppfylla våra krav. Vi ser detta dagligen och vi känner igen det när vi ser det.

Det går att använda filter och vi vet att det kan få din konst att se intressant ut, men använd det på ett klokt sätt. Det går bra att använda filter så länge de inte används för att få något fult att se snyggt ut. Kom ihåg att effekten av filter kan förstärkas när man trycker motivet, så sätt inte ett filter på ditt verk för att försöka dölja brister i det om du om du inte är säker på att ditt konstverk är tillräckligt tydligt.

 1. Text eller viktigt innehåll är för nära kanten

Tänk på att lämna lite marginal runt de viktiga delar som gör ditt konstverk speciellt när du skapar det. Annars finns det en risk att dessa delar klipps bort när motivet trycks på canvas.

 1. Du använder en färgad ram runt motivet

Vi råder dig att inte sätta en ram runt ditt konstverk eftersom man kan välja detta som ett tillval när man trycker upp konstverk genom vår webbshop.

5. Att ladda upp flera olika bilder som bara skiljer när det gäller färg eller små detaljer


Vi tror att du kan fylla din kollektion av konstverk på ett bättre sätt än att bara ändra färgen på dina verk. Att vara originell ger pluspoäng.

Nu kan du allt om hur du ska ladda upp dina konstverk. Nu kör vi igång!

 

 

Ladda upp dina konstverk

Tags: Art, marketplace

Vojtěch

Star Wars geek, however I'd watch any sci-fi/fantasy!

www.instagram.com/europosters_merch/EuropostersDecorate your life

Sedan 1999 har Europosters varit en av Tjeckiens och hela Europas största återförsäljare av posters, konsttryck och officiell merch. Vi har ett enormt utbud av film-, spel-, och sportposters i alla möjliga storlekar samt ett stort sortiment av unika presentartiklar för riktiga fans av Star Wars, Harry Potter, serietidningar och allt från Warner Bros. Vi vet att muggar, samlarfigurer, pussel och kläder är den perfekta presenten för alla, oavsett ålder och intressen. Om du är intresserad av inredning har du också kommit helt rätt! Vi trycker på daglig basis fototapeter, illustrationer, konstreproduktioner och fotografier och skickar till våra nöjda kunder som finns i mer än 25 länder.


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +44 20 3996 3131 (endast på engelska)

Måndag – Fredag ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters är ett registrerat varumärke. Andra varumärken som nämns på denna hemsida tillhör respektive varumärkesägare.

Top