We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % på utvalda väggprodukter FÅ EN RABATTKOD

Tips och tricks: Home office

09. 04. 2020

Nya undersökningar visar på, att personer som arbetar hemifrån arbetar bättre och i genomsnitt upp till tre timmar längre än vad de behöver. Kanske är det för att man är så fokuserade på sitt arbete att man glömmer både tid och rum. Kanske är det bara för att man mår bättre hemma och det inspirerar en att arbeta bättre! Om man däremot har problem på sitt hemmakontor kan det vara en bra ide att ändra i både inomhusmiljön och sina vanor lite. Här kommer några tips och tricks för hur du kan göra det! Din chef kommer säkert att belöna dig, och inte bara med ett leende!

 

Börja med dig själv

 

I teorin låter det skönt och enkelt att jobba hemifrån – Man kan vakna upp när man vill, man behöver inte tvätta håret varje dag och man behöver inte oroa sig för hur man ser ut på jobbet. Dessutom skulle man kunna träna eller bara koppla av ett tag framför sin favorit-TV-serie. Men i själva verket kan detta avslappnade läge göra dig lat och oproduktiv. Följ dessa steg för att göra ditt arbete hemifrån effektivt och, för dig, att må bra:

 

Vakna alltid vid samma tid (Det spelar inte så stor roll om du vaknar lite senare än du normalt skulle göra, du har mer tid eftersom du inte behöver pendla.)

Klä dig snyggt, kamma håret och sätt på lite smink om du är tjej och känner dig obekväm utan. Det är inte nödvändigt att använda sin jobbsoutfit, men träningskläder och en stor t-shirt hjälper inte ditt psyke särkilt mycket. Använd detta under helgen istället! När man fixar till sig själv kommer man att må bättre och man blir inte heller stressad om ens chef eller kollegor behöver prata över Skype. 🙂

Koppla av innan du börjar med jobbet – lek lite med ditt husdjur eller barn, skämta med din partner, träna yoga eller äta en avkopplande helgfrukost. Man arbetar ju normalt inte direkt efter att man stigit upp ur sängen! Din hjärna behöver en stunds avkoppling för att starta dagen.

 Ha en bestämd bekväm arbetsplats – inte alla har tur nog att ha sitt eget hemmakontor, men för ett bekvämt hemmakontor behöver man egentligen bara ett litet hörn för sig själv. Om man inte ens har ett anständigt skrivbord får man nöja sig med köksbordet, även om det inte är en perfekt lösning. Vi rekommenderar absolut inte att stanna i sängen eller soffan hela dagen!

Ha en bestämd arbetstid – en av anledningarna till att människor arbetar mer hemma är att de inte sätter tydliga regler. Om man bara vaknar upp på morgonen,sätter sig vid datorn, kan det hända att man hamnar i trans och inte vaknar upp från den först förrän på kvällen, hungrig, blek och galen från att sitta framför datorn hela dagen. Och det är inte hälsosamt!

Ta pauser – I en tid med coronaviruspandemi har inte alla en chans att gå ut på promenad, men om man åtminstone har en terrass eller balkong, kan man gå ut och få lite frisk luft ungefär varannan timme. Om det inte går att gå ut, kan man öppna ett fönster och stretcha en stund. Om du är orolig för att förlora tid kan man ställa in en timer på sin dator. Detta gör att man kan tajma exakt 8 timmars arbete och inte en minut mer!

Titta inte på nyheterna – I en tid då media håller oss informerade om händelser var femte minut är det ibland svårt att fokusera på något annat. Men för din mentala hälsa och arbetsprestanda är det mycket bättre att titta på nyheterna en gång om dagen bara. Att veta precis hur många som just dött på grund av coronavirus, hjälper dig inte. Snarare tvärtom!

 

 

Hur man förvandlar sitt hem för en trevligare arbetsmiljö

 

Tyvärr har inte alla en stor lägenhet eller hus att arbeta i absolut tystnad. Om man har barn kan man försöka förklara för dem hur viktigt det är att låta dig fokusera några timmar och ge dem några uppgifter att utföra – de har säkert läxor från skolan dessutom! Om de är äldre kan de förbereda lunch, städa med mera… Hålla hushållet igång. Under några timmar kommer det att underhålla dem, och de kommer att lära sig att vara mer ansvariga! Om du bor ensam, se till att hålla ditt hem städat. En ren inomhusmiljö är inspirerande och hälsosamt! Se till att rengöra datorns tangentbord och displayen på din mobil när du städar. Vet du hur mycket bakterier och virus som samlas där per dag?

Här är några enkla tips om hur du kan skapa en bekväm hemmiljö:

Håll skrivbordet rent. Det finns inget värre än när ens bord är täckt med papper, kaffemuggar, godispapper och så vidare! Börja varje dag med att städa bordet och förbereda dig. Med vattenkanna och ett glas, kommer du inte att behöva gå till köket var femte minut efter vatten. (Att dricka vatten är mycket viktigt! Visste du att om du dricker vatten spolar du coronaviruset från munnen till magen, där det dödas av magsyror?)

 Sätt på trevlig musik – Om du inte är ett stort fan av absolut tystnad kan man njuta av sin arbetstid genom att lyssna på den musik man älskar. Vi rekommenderar något lugnare, hårdrock kan distrahera dig för mycket 🙂

Dekorera väggarna – Om du fortfarande har tomma väggar i ditt arbetsområde, eller om du inte längre gillar dina dekorationer, är det dags att piffa upp lite. Motiverande affischer med humoristiska ord eller citat från kända personer kommer att inspirera dig. Om du föredrar konst, kommer både det mystiska leendet från Mona Lisa eller den abstrakta konsten från Wassily Kandinsky att få dig att arbeta mer. För insperation kolla in vår samling av konst för ditt kontor.

 

 

Vilka bilder passar till ditt hemmakontor?

 När du dekorerar lägenheten, dekorera den alltid som du vill ha den. Men kanske behöver du bara lite hjälp med vad och hur man matchar. Dekorera definitivt inte ditt hem med något bara för att folk vanligtvis har det hemma hos sig. Men om du verkligen skulle behöva lite inspiration och råd, försök välja dekorationer som kommer att ha mest lugnande effekt på dig. Till exempel är bilder av havet, stränder, skogar eller berg är bra val – naturen kommer säkert att ha en positiv effekt på dig! En stor hit för moderna hem är också motiv från konstnärduon Finlay & Noa, som är enkla och med bra design. Vissa till och med mycket motiverande! Vi kan också rekommendera illustratörer Lena Ker och Martina Pavlova eller fotografier av den franska fotografen Philippe Hugonnard. Hans resesamlingar kommer verkligen att inspirera dig (åtminstone vet du vart du ska åka på nästa semester). Och om du har för tomma vita väggar hemma och vill ha lite glada färger, besök kollektionen av samtida konstnären Peter Graham. Vi önskar dig mycket jobbframgång hemma och vi hoppas att du kommer att njuta av din nya arbetsrutin! Tro oss, du kommer inte ens vilja gå tillbaka till kontoret!      

 

HOME OFFICE KOLLEKTIONEN         

Katka

Social Media and Email Specialist, known as a big fan of superhero movies, especially Avengers, Deadpool and Batman.

www.instagram.com/kat_y_manaEuropostersDecorate your life

Sedan 1999 har Europosters varit en av Tjeckiens och hela Europas största återförsäljare av posters, konsttryck och officiell merch. Vi har ett enormt utbud av film-, spel-, och sportposters i alla möjliga storlekar samt ett stort sortiment av unika presentartiklar för riktiga fans av Star Wars, Harry Potter, serietidningar och allt från Warner Bros. Vi vet att muggar, samlarfigurer, pussel och kläder är den perfekta presenten för alla, oavsett ålder och intressen. Om du är intresserad av inredning har du också kommit helt rätt! Vi trycker på daglig basis fototapeter, illustrationer, konstreproduktioner och fotografier och skickar till våra nöjda kunder som finns i mer än 25 länder.


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +44 20 3996 3131 (endast på engelska)

Måndag – Fredag ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters är ett registrerat varumärke. Andra varumärken som nämns på denna hemsida tillhör respektive varumärkesägare.

Top