We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % på utvalda väggprodukter FÅ EN RABATTKOD

Top 5 interessanta fakta om Avatar

15. 12. 2022

Alla har säkert hört om James Camerons film Avatar. Det är dock få som känner till alla interessanta fakta om filmen. Det är därför vi från Posters är här för att ge dig en lista över de fem bästa fakta om Avatar. Perfekt tajming för Avatar 2 kommer snart!

1) Avatarer har för många fingrar

Na’vi-folket skulle förmodligen inte kunna räkna alla de fakta som vi nämner här, eftersom deras antal fingrar skiljer sig från det vanliga antalet fingrar hos oss människor (åtminstone hos oss här på kontoret). Människor har vanligtvis 5 fingrar på varje hand, samma som apor. Men du kan lätt märka att Na’vi är annorlunda. De kan bara räkna till fyra på varje hand. Och tack vare deras antal fingrar kan vi lätt ta reda på vem som målade krigsfärgen på Neytiri. Hon hade ett handavtryck på sin kropp som liknade Sarumans vita handavtryck.

2) Orsaken till kriget är kanske inte så overklig

Anledningen till att Avatarerna skapades och till att människor krigar mot Na’vi är Unobtainium. Mineralrikedomen som finns på Pandora. I vår värld är Unobtainium bara ett fiktivt namn på ett perfekt material som inte följer fysiklagar. Tyvärr finns den inte ännu, dock har den redan ett kemiskt tecken: Uo. Men vem vet när någon i ett labb kommer att göra ett vetenskapligt genombrott?

3) Avatar är fortfarande den mest inkomstbringande filmen i filmhistorien

Trots att Avatar presenterades 2009 är den fortfarande den mest inkomstbringande filmen i historien. Det är också särskilt intressant att denna film inte har överträffats ekonomiskt ens av mästerverk som Avangers: Endgame eller Star Wars: The Force Awakens. Båda dessa filmer var ganska nära Avatar, men ingen av dem hade tillräcklig styrka eller en tillräckligt stor fanbase för att kunna klå den.

4) Na’vi-folket har en mycket specifik stil för bågskytte

Regissören James Cameron tyckte att när Na’vi har fyra fingrar måste de använda sina bågar på ett annat sätt. Generellt sett ska handflatan vara riktad mot bågskytten, men Na’vi drar sin bågsträng i motsatt riktning (bort från bågskytten). Cameron kunde till och med bevisa att hans nya sätt att bågskjuta fungerade. Proffsen försökte övertala honom, men han drog bågen på Na’vi:s sätt och träffade en buske 75 meter bort. Säkert har Cameron tränat, men han erkände senare att han hade tur med det skottet.

5) Välbekanta ljud

De flesta av de ljud som avges av fauna och flora i Avatar kommer från produktionen av Jurassic Park. Huvuddelen av ljuden återanvändes och redigerades för att stämma överens med den utomjordiska miljön i filmen. Några av ljuden användes dock i sin originalform för hybriddjurens vrål. Dessa ljud kommer egentligen från hyenor i deras naturliga miljö.

Gör dig redo för Avatar 2 med oss!EuropostersDecorate your life

Sedan 1999 har Europosters varit en av Tjeckiens och hela Europas största återförsäljare av posters, konsttryck och officiell merch. Vi har ett enormt utbud av film-, spel-, och sportposters i alla möjliga storlekar samt ett stort sortiment av unika presentartiklar för riktiga fans av Star Wars, Harry Potter, serietidningar och allt från Warner Bros. Vi vet att muggar, samlarfigurer, pussel och kläder är den perfekta presenten för alla, oavsett ålder och intressen. Om du är intresserad av inredning har du också kommit helt rätt! Vi trycker på daglig basis fototapeter, illustrationer, konstreproduktioner och fotografier och skickar till våra nöjda kunder som finns i mer än 25 länder.


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +44 20 3996 3131 (endast på engelska)

Måndag – Fredag ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters är ett registrerat varumärke. Andra varumärken som nämns på denna hemsida tillhör respektive varumärkesägare.

Top