We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % på utvalda väggprodukter FÅ EN RABATTKOD

Top 5 intressanta fakta om Guardians of the Galaxy

26. 05. 2023

Det är nog inte många som inte känner till de kosmiska äventyren med superhjältegruppen Guardians of the Galaxy. Ändå finns det många intressanta fakta om filmen som kanske bara är kända för vissa. Följ med oss här på Europosters för att ta en titt på några av dem och fira den tredje filmen av Guardians of the Galaxy: Volume 3, som kommer till biograferna nu!

1. Den enorma succén av soundtracket

Peter Quill’s character carries a Walkman with a cassette tape containing hits from the 60s and 70s that helped shape the atmosphere of the entire show. Twelve songs from the film later formed the album Guardians of the Galaxy: Awesome Mix Vol 1. The soundtrack album was so successful that it reached number one on the Billboard charts. Some of the well-known songs from the album include Ain’t No Mountain High Enough and Moonage Daydream.

2. Guardians of the Galaxy är den första MCU-filmen som innehåller Josh Brolins Thanos

Thanos är huvudskurken i MCU:s första avsnitt och gestaltades först av Damion Poitier i en kort scen i The Avengers (2012) och ersattes av Josh Brolin i Guardians of the Galaxy, som filmades i motion capture-dräkt och hans kostym gjordes färdig i efterproduktionen. Skådespelaren har uttryckt att han var angelägen om att spela en CGI-karaktär, eftersom han imponerades av videon av Benedict Cumberbatchs krypande drake Smaug i The Hobbit och ville uppleva något liknande.

 

3. Karaktären Groot baserades på regissören James Gunns hund

Enligt James Gunn är Groot en av de karaktärer som fansen har allra närmast till. Ett gulligt litet talande träd med en touch av naivitet, något som folk älskar! Regissören inspirerades av sin egen hund Von Spears när han skapade Groot, till exempel så sägs det att deras ögon är väldigt lika. Vissa delar av hundens ansikte användes senare till tvättbjörnskaraktären Rocket.

4. Vin Diesel gav rösten åt Groot på 16 språk

Vin Diesel lärde sig den berömda frasen “I am Groot” på sex olika språk för den första Guardians of the Galaxy-filmen, men var tvungen att lära sig nästan tre gånger så många för den andra. Det är lättare att anlita flera röstskådespelare för olika språkversioner, men Vin Diesels röst sägs vara så distinkt och formar den allmänna karaktären hos Groot att filmskaparna föredrog att fansen skulle höra hans originalröst.

5. Förvandlingen till Drax och Gamora krävde intensiva förberedelser

Även om en stor mängd CGI-teknik användes för karaktärer som Drax och Gamora, fick skådespelarna Dave Bautista och Zoe Saldaña genomgå flera timmars sminkrutiner varje gång de var på inspelningsplatsen. Men att använda äkta smink istället för att använda teknik fullt ut lönade sig i slutändan, eftersom den första Guardians of the Galaxy-filmen fick en Oscarsnominering i sminkkategorin.

 

 

Gör dig redo för den tredje filmen med oss!EuropostersDecorate your life

Sedan 1999 har Europosters varit en av Tjeckiens och hela Europas största återförsäljare av posters, konsttryck och officiell merch. Vi har ett enormt utbud av film-, spel-, och sportposters i alla möjliga storlekar samt ett stort sortiment av unika presentartiklar för riktiga fans av Star Wars, Harry Potter, serietidningar och allt från Warner Bros. Vi vet att muggar, samlarfigurer, pussel och kläder är den perfekta presenten för alla, oavsett ålder och intressen. Om du är intresserad av inredning har du också kommit helt rätt! Vi trycker på daglig basis fototapeter, illustrationer, konstreproduktioner och fotografier och skickar till våra nöjda kunder som finns i mer än 25 länder.


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +44 20 3996 3131 (endast på engelska)

Måndag – Fredag ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters är ett registrerat varumärke. Andra varumärken som nämns på denna hemsida tillhör respektive varumärkesägare.

Top