We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % på utvalda väggprodukter FÅ EN RABATTKOD

TOPP 5 fantastiska vidunder vi vill ha som husdjur

31. 03. 2022

Efter att vi sträckläst boken Fantastiska vidunder av Newt Scamander är det säkert många av oss som funderat på vilka vidunder vi helst hade velat ha som husdjur. För visst är katter och hundar härliga, men tänk att ha en occamy eller en niffler där hemma! Idag listar vi 5 fantastiska vidunder som vi gärna spenderar tid tillsammans med efter en lång dag på jobbet eller i skolan.

 

5. Niffler

En nifflare är en söt liten hårboll som du aldrig kan lämna ensam. De dras till glänsande saker, och därför används de ofta av skattjägare. I verkliga livet kan det dock vara ett problem. Du får vara beredd på att göra en del förändringar om du vill ha den här lilla varelsen hemma. Det är bara att gömma alla skedar, guldörhängen, mynt och klockor. Om du inte vill ändra på allt i hela lägenheten kan du ha din nifflare ute i trädgården. Och vem vet, kanske hittar den en skatt som du inte hade någon aning om fanns.

4. Demiguise

För avslappnade människor är en demiguise ett perfekt husdjur. Den här lugna varelsen är svår att fånga, så den måste först och främst verkligen vilja leva med dig. Den har också två fantastiska superkrafter – den kan göra sig osynlig och se in i framtiden. Dessa krafter gör dem nästan omöjliga att få fatt i. Men om den är väljer att vara med dig så är den väldigt lättskött. Tack vare superkrafterna kommer du kanske inte ens märka av den.

3. Thunderbird

Att ha en thunderbird, eller åskfågel, i en lägenhet inne i stan är inte en god idé. Om du däremot har en gård eller en väldigt stor tomt kan den säkert trivas hos dig. Den här flygande varelsen kan skapa stormar med sina magiska krafter. Den kan även känna av när faran närmar sig. Så om din åskfågel har allt den behöver kan den vara världens bästa följeslagare. Den är så populär i trollkarlsvärlden att elevhemmet i den amerikanska skolan Ilvermorny som Tina Goldstein tillhörde är uppkallat efter den.

2. Occamy

En occamy är däremot perfekt för alla typer av lägenheter och hus. Den kan enkelt krympa eller förstora sig själv beroende på hur mycket utrymme den får. Du kan alltså ta med dig den i fickan när du ska till skolan eller ge den ett helt rum där hemma. Om den har ägg så kan den dock vara mycket aggressiv, så var försiktig. Äggen består av rent silver och är väldigt eftertraktade av tjuvjägare och många andra. Gilderoy Lockhart, till exempel, hade planer på att lansera ett schampo med gulan från ett occamyägg som huvudingrediens. Att få tag på äggen visade sig emellertid vara lite väl farligt, så Gilderoy fick fortsätta publicera böcker istället.

1. Bowtruckle

Allra helst vill vi ha en bowtruckle som husdjur. En bowtruckle ser ut som ett par gröna kvistar, lite som en vandrande pinne. De är jättesmå och får plats i fickan. Har du dem i din lägenhet så kan de ha det gott bland dina krukväxter eller på balkongen. Var bara försiktig så att de inte faller ner, för de är svåra att hitta på marken ute i naturen. Pickett, en bowtruckle som Newt Scamander har i filmerna om fantastiska vidunder, är skådespelaren Eddie Redmanyes favoritvarelse. Han är såklart vår favorit också – det var han som fixade förstaplatsen.

Därmed avslutar vi vår lista och väntar otåligt på Fantastiska vidunder: Dumbledores hemligheter.

 

Fantastiska vidunderEuropostersDecorate your life

Sedan 1999 har Europosters varit en av Tjeckiens och hela Europas största återförsäljare av posters, konsttryck och officiell merch. Vi har ett enormt utbud av film-, spel-, och sportposters i alla möjliga storlekar samt ett stort sortiment av unika presentartiklar för riktiga fans av Star Wars, Harry Potter, serietidningar och allt från Warner Bros. Vi vet att muggar, samlarfigurer, pussel och kläder är den perfekta presenten för alla, oavsett ålder och intressen. Om du är intresserad av inredning har du också kommit helt rätt! Vi trycker på daglig basis fototapeter, illustrationer, konstreproduktioner och fotografier och skickar till våra nöjda kunder som finns i mer än 25 länder.


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +44 20 3996 3131 (endast på engelska)

Måndag – Fredag ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters är ett registrerat varumärke. Andra varumärken som nämns på denna hemsida tillhör respektive varumärkesägare.

Top