We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % på utvalda väggprodukter FÅ EN RABATTKOD

Topp 5 musikaler för filmfans

30. 10. 2022

Vi är inte rädda att säga att de flesta av er (liksom vi) är stora fans av både fantastiska filmer och bra musik. Vad händer om vi slår ihop film och musik? Numera finns det inte bara musikaler om Alexander Hamilton eller Demon Barber. Vi presenterar en helt ny genre – musikaler baserade på favoritfilmer. Låt oss ta en titt på “the best of”-listan, så kanske du hittar kvällsinspiration där!

5. Back To The Future: The Musical

Vem skulle ha trott att denna film från 1985 skulle bli en kultklassiker även på teatern! Förvänta dig inga stora förändringar i handlingen, men du kan njuta fullt ut av den sjungande Marty McFly. Dr. Emmett Brown med sin DeLorean får naturligtvis inte saknas. Om den här musikalen lockar dig finns det redan dess soundtrack tillgängligt och du kan se showen live från 2023 på Broadway.

 

4. Holy Musical B@man

Alla DC-fans, det här är precis för er. 2012 kom den här fantastiska Batman-parodin ut och hade premiär i Chicago, men du kan hitta den fullständiga versionen på YouTube nu. Låt dig inte luras av namnet, det finns förutom Batman även andra DC-superhjältar – Stålmannen, Gröna lyktan och Robin. Du kommer också att se dina favoritskurkar som Gåtan, Two Face, Mr. Freeze och Pingvinen. Men i stället för Jokern kan du göra dig redo för Sweet Tooth, en skurk som älskar godis och och hans storslagna plan är att… ja, ta reda på det du själv!

3. Frozen

Den mest framgångsrika Disneyfilmen finns också på teaterscenen. Låt oss vara ärliga, författarna hade ett lätt jobb här eftersom Frozen redan har sina sånger. Och hitarna från filmen saknas säkert inte här, de har bara lagt till 16 nya låtar. Men de går ännu längre, tack vare specialeffekterna har skaparna lyckats få fram den ursprungliga filmstämningen. Elsa som trollar fram trapporna? Byter hon klänning? Inga problem alls, den här musikalen har allt. Soundtracket är publikt men musikalen spelas över hela världen – Hamburg, Tokyo eller Australien och London.

 

2. Death Note: The Musical

Äntligen finns det något för anime-fans. Vid första anblicken kanske en musikal med dödsgudar och deras anteckningsböcker inte är helt logisk, men som vi vet sedan länge är allt möjligt i Japan. Det var så musikalen Death Note skapades. Ingen av huvudpersonerna saknas och ja, de sjunger alla, L, Ryuk och Light. Om du lockas av en sådan föreställning kan du se originalversionen på japanska med engelska textning eller versionen med engelska sånger och dialog på japanska på YouTube. Andra anime-musikaler som vi kan rekommendera är Pokémon Live, Naruto, Sailor Moon. Och i framtiden kommer Attack of the Titans att ha premiär i Japan 2023.

Innan vi går vidare till topplaceringen måste vi ge ett berömligt omnämnande, och det går till Rogers: The Musical. Eller snarare låten Save The City, som även fanns i Hawkeye. Rekommenderas definitivt till alla Marvel-fans som inte har sett serien.

 

1. A Very Potter Musical

A Very Potter Musical skapades tack vare några universitetsstudenter i 2009, men den har blivit viral sedan dess. Den första delen följdes av A Very Potter Sequel och slutligen den tredje delen A Very Potter Senior Year. Den enorma framgången stöds av att Evana Lynch, den originella Luna Lovegood från filmerna, är med i den tredje delen av musikalen. Om du bestämmer dig för att ge musikalen en chans finns alla tre delarna på YouTube. Förvänta dig inte en strikt berättelse av J. K. Rowlings böcker, men du kommer garanterat att få ett riktigt och långt skratt.

Prova någon av våra topp 5 musikaler eller titta på vår kategori för klassiska musikaler:

MusikalEuropostersDecorate your life

Sedan 1999 har Europosters varit en av Tjeckiens och hela Europas största återförsäljare av posters, konsttryck och officiell merch. Vi har ett enormt utbud av film-, spel-, och sportposters i alla möjliga storlekar samt ett stort sortiment av unika presentartiklar för riktiga fans av Star Wars, Harry Potter, serietidningar och allt från Warner Bros. Vi vet att muggar, samlarfigurer, pussel och kläder är den perfekta presenten för alla, oavsett ålder och intressen. Om du är intresserad av inredning har du också kommit helt rätt! Vi trycker på daglig basis fototapeter, illustrationer, konstreproduktioner och fotografier och skickar till våra nöjda kunder som finns i mer än 25 länder.


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +44 20 3996 3131 (endast på engelska)

Måndag – Fredag ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters är ett registrerat varumärke. Andra varumärken som nämns på denna hemsida tillhör respektive varumärkesägare.

Top