We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % på utvalda väggprodukter FÅ EN RABATTKOD

Hälsa på Batman i Gotham City!

07. 02. 2022

Finns det någon som inte känner till Batman, Gotham Citys beskyddare? Du hittar denna fladdermushjälte i serietidningar, filmer, spel och till och med i LEGO. Visste du förresten att Batman är den tredje rikaste superhjälten? På den listan innehar Black Panther förstaplatsen och Iron Man är tvåa. Hur dyrt är det då att leva som Batman? Oroa dig inte, du behöver bara spara ihop 682 450 750 dollar…

Batman såg världens ljus för första gången 1939 och blev snabbt en populär del av DC Comics. 1940 tog Robin en plats vid Batmans sida och blev hans trogna följeslagare. Därefter blev serietidningarna allt mer populära världen över. Den första Batmanfilmen kom 1966 och då porträtterades vår hjälte av Adam West. Redan i den första filmen har Batman fullt upp med att bekämpa brott. Han möter fyra legendariska skurkar – Catwoman, Pingvinen, Jokern och Gåtan. Cesar Romero, som spelade Jokern, vägrade att raka av sig sin mustasch inför inspelningen. Makeupartisterna försökte dölja mustaschen med vitt smink men man kan fortfarande se den. Nåja, det är i alla fall helt i linje med Jokerns labila personlighet.

I vår tid, med dagens sociala medier, kan fans på ett enkelt sätt göra sina röster hörda om de ser något de inte tycker om. Den typen av kontakt med publiken fanns inte på samma sätt 1988. Författarna till serietidningen gav ändå makten till fansen då de i en serie i fyra delar, Death in the Family, gav läsarna möjligheten att bestämma om Robin skulle få leva eller dö. Över 10 000 personer ringde in och deltog i en omröstning och till slut skiljde enbart 72 röster. Resultatet av denna omröstning innebar att Robin miste sitt liv. DC fick efteråt en hel del kritik för att man låtit en av huvudpersonerna gå i graven. Berättelsen är dock fortfarande populär bland fansen och 2020 släpptes en kort interaktiv film med titeln Batman: Death in the Family där du som tittare kan välja mellan sju olika slut.

Under årens lopp har många olika skådespelare spelat rollen som Batman. De mest kända är Michael Keaton, Ben Affleck, George Clooney och Christian Bale. Detta år får de sällskap av Robert Pattinson som vi känner igen från Twilight, Harry Potter och den flammande bägaren och Tenet. Pattinson har fått vänta flera år på debuten i DC-universumet eftersom filmens utgivningsdatum flyttats fram ett antal gånger på grund av coronapandemin. Hur har han förberett sig på rollen? Främst genom omfattande fysisk träning, och för att komma i riktig superhjälteform tränade han mycket jiu jitsu. För att på ett bra sätt kunna leva sig in i rollen som Batman läste han både de klassiska och moderna serietidningarna. Vi får även se Colin Farrell och Paul Dano som Batmans fiender, samt Zoë Kravitz som spelar Catwoman.

Ingen av de skådespelare vi tidigare nämnt har dock spelat Batman flest antal gånger. Den äran har Kevin Conroy, som givit röst till Batman fler än trettio gånger i animerade filmer, serier och spel. Bara en av skådisarna kan stoltsera med att han faktiskt porträtterat både Batman och Superman på vita duken – Ben Affleck.
Batman gick igenom en ganska kraftig förändring 1996 när DC och MARVEL hade ett samarbete. I denna serietidning blev han sammanfogad med Wolverine och man skapade en ny karaktär som kallades Dark Claw med alter ego Logan Wayne.

The Batman kommer på bio den 2 mars och det ser vi verkligen fram emot. Det gör kanske du också?

 

Vår Batman-kollektionEuropostersDecorate your life

Sedan 1999 har Europosters varit en av Tjeckiens och hela Europas största återförsäljare av posters, konsttryck och officiell merch. Vi har ett enormt utbud av film-, spel-, och sportposters i alla möjliga storlekar samt ett stort sortiment av unika presentartiklar för riktiga fans av Star Wars, Harry Potter, serietidningar och allt från Warner Bros. Vi vet att muggar, samlarfigurer, pussel och kläder är den perfekta presenten för alla, oavsett ålder och intressen. Om du är intresserad av inredning har du också kommit helt rätt! Vi trycker på daglig basis fototapeter, illustrationer, konstreproduktioner och fotografier och skickar till våra nöjda kunder som finns i mer än 25 länder.


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +44 20 3996 3131 (endast på engelska)

Måndag – Fredag ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters är ett registrerat varumärke. Andra varumärken som nämns på denna hemsida tillhör respektive varumärkesägare.

Top