We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % på utvalda väggprodukter FÅ EN RABATTKOD

TOPP 5 anime-vinjetter

22. 10. 2021

Känner du igen alla? Sjung med till din favorit tillsammans med oss!

Som vi alla vet kan en bra vinjett vara perfekt för en anime. Man kan höra låten och plötsligt minnas alla fina ögonblick från serien. Bäst var det när man som liten kunde kolla klockan 6 på söndagsmorgnar. Kanske minns du en signaturmelodi som fungerat som ett stöd genom din barndom (eller som vuxen). Det gör i alla fall vi. Vi minns betydligt fler än en, men vi har valt ut 5 av de allra bästa.

 

5. One Piece – We are!

 

På femte plats kommer We are! från anime-serien One Piece. Serien börjar med att piraten Gol D. Roger som, innan han avrättas, berättar att han gömt alla sina skatter, One Piece, på en plats. Efter detta börjar världens alla pirater leta efter skatten. Huvudpersonen är Luffy, som vill bli världens bästa pirat. Han sätter segel mot äventyret tillsammans med sina vänner. Det görs fortfarande nya avsnitt till animen One Piece. Det finns i skrivande stund nästan 1000 avsnitt och serien är på plats 17 av de anime-serier som visats under längst tid. Vinjetten demonstrerar på ett tydligt sätt vad serien handlar om och får oss omedelbart att vilja ge oss ut på egna äventyr.

 

Lyssna på signaturmelodin här

4. One Punch Man – The Hero!!

 

Har du någonsin drömt om att vara världens starkaste man? För Saitama från One Punch Man blev drömmen till verklighet. Med ett enda slag kan han besegra alla sina fiender – människor såväl som utomjordingar. Dock blir det ju lite långtråkigt att mäta sig med andra när man vet att ett enda slag är allt som krävs för att tvåla till vem som helst. Därför väntar Saitama på någon som i alla fall kan komma i närheten av att utmana honom. Vinjetten till denna anime är bara helt fantastisk och kan inspirera en att göra vad som helst. Vi rekommenderar att du lyssnar på den under ett träningspass. 

 

Lyssna på signaturmelodin här

3. Naruto Shippuden – Blue Bird

 

Naruto är en av alla tiders mest uppskattade anime. Vi får följa Naruto Uzumaki som vill bli byns starkaste ninja (Hokage). Hela byn fruktar Kyuubi, demonen som fängslades i Narutos kropp när han föddes och huvudpersonen är därför utstött under sin uppväxt. Förutom Naruto möter vi Kakashi Hatake som är ledare för Narutos team, Sakura Haruno, en kvinnlig ninja, samt Sasuko Uchiha som vill hämnas sin klan. Blue Bird kommer från Naruto Shippuden, en anime som är en fortsättning på Naruto-serien. Det är en ganska lugn låt som väcker mycket känslor. De som inte har sett serien känner nog igen Naruto från Naruto run eftersom hans speciella löpstil blivit världsberömd.

 

Lyssna på signaturmelodin här

2. Attack on Titan – Shinzou wo Sasageyo

 

Animen Attack on Titan är baserad på en manga-serie med samma namn. För etthundra år sedan utrotade jättelika titaner nästan människorasen. De människor som överlevde tvingades bygga enorma murar för att skydda sig mot dem. Människorna levde därefter ett relativt fridfullt liv, tills en enorm titan plötsligt lyckas bryta sig igenom den yttre muren vilket leder till att gatorna fylls av människoätande titaner. Huvudpersonerna Eren, Mikasa och Armin går med i armén för att träna sig i strid och hjälpa till att utrota titanerna för gott. Shinzou wo Sasageyo uppmanar folk att offra sig för kampen, tills hjärtat inte längre slår. Lyssna gärna på låten, känner du inte en stark längtan att gå ut i strid?

 

Lyssna på signaturmelodin här

1. Pokemon – Gotta Catch Them All

 

Finns det någon som inte har en favoritpokemon? Pokemon, som är en förkortning av “pocket monsters” är förmodligen tidernas mest berömda anime, även om den började som ett komplement till Pokemon-spelen. Huvudpersonen heter Ash Ketchum och tillsammans med sin pokemon Pikachu tar han sig an en mängd olika äventyr. Det finns ungefär 900 olika sorters Pokemon och varenda en har en unik förmåga. Genom åren har det släppts ett antal pokemon-filmer. Den senaste är Detective Pikachu från 2019. Med animen som förlaga gjordes även en musikal, Pokemon Live!, som sattes upp i USA. Gotta Catch Them All är en väldigt catchy låt som lätt sätter sig på hjärnan och man kommer på sig själv med att sjunga på den. Därför kunde vi inte ge förstaplatsen till någon annan vinjett.

 

Lyssna på signaturmelodin här

Här hittar du allt relaterat till anime och mangaEuropostersDecorate your life

Sedan 1999 har Europosters varit en av Tjeckiens och hela Europas största återförsäljare av posters, konsttryck och officiell merch. Vi har ett enormt utbud av film-, spel-, och sportposters i alla möjliga storlekar samt ett stort sortiment av unika presentartiklar för riktiga fans av Star Wars, Harry Potter, serietidningar och allt från Warner Bros. Vi vet att muggar, samlarfigurer, pussel och kläder är den perfekta presenten för alla, oavsett ålder och intressen. Om du är intresserad av inredning har du också kommit helt rätt! Vi trycker på daglig basis fototapeter, illustrationer, konstreproduktioner och fotografier och skickar till våra nöjda kunder som finns i mer än 25 länder.


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +44 20 3996 3131 (endast på engelska)

Måndag – Fredag ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters är ett registrerat varumärke. Andra varumärken som nämns på denna hemsida tillhör respektive varumärkesägare.

Top