We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % på utvalda väggprodukter FÅ EN RABATTKOD

TOPP 5 filmrekvisita som du direkt vet vilken film de kommer från

15. 06. 2021

Många kultfilmer- och serier har nått kultstatus på grund av fantastiska berättelser, scenografi och skådespelare, men också tack vare karaktäristiska saker. Saker som man känner igen direkt när man ser dem och som man genast vet vilken film de kommer från. Eftersom vi är hängivna filmälskare så ger vi dig här vår TOPP 5-lista på den mest berömda rekvisitan från olika filmer och serier. 

  1. Trollstav

 

Harry Potters magiska värld är full av saker vi hade kunnat diskutera i timmar. Men vi valde till slut en grej som är avgörande inte bara för Harry, utan för varenda trollkarl i hela världen! Nej, det är inte den gyllene kvicken eller Sortingshatten, utan en trollstav! För utan en sådan hade till och med Lord Vol… eh, alltså, han-som-inte-får-nämnas-vid-namn… Utan trollstav kunde han bara vifta runt med sina armar. Och ärligt talat, tänker man på någon annan sak när man nämner Harry Potter? Inte vi, för den här magiska pinnen kan bokstavligt talat utföra mirakel!

 

  1. Ninjapannband

 

Vet du hur man enklast blir en ninja? Kasta kastknivar? Gömma sig? Smyga omkring? Visst gör ninjor alla de här sakerna, men en riktig ninja blir man först när man har rätt tillbehör. Och med rätt tillbehör menar vi ninjapannbandet! För helt klart är det så att om man ser någon med ett
Hidden Leaf pannband, då vet man direkt att det där är en ninja som är redo att bli Hokage. Be like ninja!

  1. Witcher-halsband

 

När ett troll eller ett ondskefullt monster dyker upp i området så måste man kalla på en riktig monsterjägare. Finns det någon som gör jobbet bättre än den berömde Geralt av Rivia, den vita vargen som ser till att vilket monster som helst försvinner, så länge belöningen är rätt? Förutom Geralts vita hår och hans svärd är hans berömda varghalsband den sak som utmärker honom mest. Det visar inte bara vilken sorts häxkarl Geralt är, utan signalerar tydligt att alla monster och ondskefulla varelser bör gömma sig när denna hjälte är i närheten.

  1. Den enda ringen

 

I Midgård finns otaliga fantastiska och kraftfulla reliker som till exempel svärd och rustningar. Ingen av dem kan dock mäta sig med Den enda ringen som Sauron smidde i Domedagsbergets eld. En ring att sämja dem, en ring att främja dem… Ja, du vet resten. Det var denna lilla skatt som allt som oftast orsakade problem för Ringens brödraskap som svurit att förstöra den. Men ringen var verkligen inte lätt att förstöra och därför hamnade gruppen mitt i en massa äventyr bland orcer, balroger och lavafyllda berg. Det är svårt att föreställa att en sådan liten guldring kan ha så stor makt.

  1. Ljussabel

Här har vi vinnaren! Vad kan vara mer ikoniskt än en ljussabel?! Ett legendariskt vapen som gjorde denna fantastiska rymdsaga världsberömd. Ljussablarna var inte bara omåttligt populära bland fansen, utan förändrade faktiskt filmindustrin i grunden. Med en ljussabel kan man ju trots allt skära genom metall som om det vore smör och reflektera laserskott tillbaka på ens fiender. Och inte bara det! Genom att titta på ljussabelns färg kan man på ett enkelt sätt se om dess ägare kämpar för den mörka eller den ljusa sidan av Kraften. Helt utan att skämmas erkänner vi att vi själva gärna hade haft en ljussabel hemma. Det hade underlättat en hel del i vardagen när man ska skära upp lite gurka eller rosta en macka. 🙂EuropostersDecorate your life

Sedan 1999 har Europosters varit en av Tjeckiens och hela Europas största återförsäljare av posters, konsttryck och officiell merch. Vi har ett enormt utbud av film-, spel-, och sportposters i alla möjliga storlekar samt ett stort sortiment av unika presentartiklar för riktiga fans av Star Wars, Harry Potter, serietidningar och allt från Warner Bros. Vi vet att muggar, samlarfigurer, pussel och kläder är den perfekta presenten för alla, oavsett ålder och intressen. Om du är intresserad av inredning har du också kommit helt rätt! Vi trycker på daglig basis fototapeter, illustrationer, konstreproduktioner och fotografier och skickar till våra nöjda kunder som finns i mer än 25 länder.


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +44 20 3996 3131 (endast på engelska)

Måndag – Fredag ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters är ett registrerat varumärke. Andra varumärken som nämns på denna hemsida tillhör respektive varumärkesägare.

Top